Chromebook

312939

Alle leerlingen gebruiken chromebooks. Hiermee kunnen we ‘blended learning’ aanbieden, een combinatie van digitaal werken en traditioneel onderwijs met boeken en het schrijven in schriften.

Blended learning heeft veel voordelen:

• Op universiteiten, hbo's en mbo's en in het bedrijfsleven wordt ook intensief met ICT gewerkt.
• Blended learning biedt de mogelijkheid om afwisselender, stimulerender en aantrekkelijker onderwijs te bieden.
• Bij de invoering van de chromebook worden ook lessen gegeven in het verstandig en sociaal omgaan met digitale media. Daarnaast zijn er lessen in het gebruik van programma’s op de chromebook.
• Het wordt makkelijker om verschillende leerroutes aan te bieden, om rekening te houden met verschillende leerstijlen en leertempo’s.
• Leerlingen kunnen tegelijkertijd, op school of thuis, aan hetzelfde bestand werken.
• Docenten kunnen het werk van leerlingen monitoren en bijsturen.

Waarom een chromebook?
Een chromebook is snel, veilig en relatief goedkoop. Ze zijn volledig ‘webbased’. Hierdoor behouden ze hun snelheid en is er minder risico op virussen. Alle bestanden worden opgeslagen in de ‘cloud’ en zijn daardoor altijd en overal (op verschillende apparaten) beschikbaar. De batterijduur is voldoende voor een schooldag.

The Rent Company
We werken samen met The Rent Company. Deze leverancier biedt een abonnement om leerlingen op een laagdrempelige manier te kunnen voorzien van een goed, op onze school afgestemd, device. De chromebook wordt tegen aantrekkelijke bedragen op basis van huur of koop, inclusief Total Care Pack voor service, garantie en schade- en diefstaldekking aangeboden.

Ontdek je talenten