Mendel Juniorcollege

Mendel-Juniorcollege TTO

Het Mendel-Juniorcollege TTO is bedoeld voor groep 8-leerlingen van basisscholen in de omgeving van het Mendelcollege die willen kennismaken met tweetalig onderwijs (TTO).

We hebben een programma voor TTO havo-atheneum en voor TTO atheneum/gymnasium.

Programma TTO atheneum/gymnasium
De leerlingen maken kennis met Engelstalige lessen bèta (mathematics, geography, physics), kunst (arts) en sport (physical education). Daarnaast is er een kennismakingsprogramma met de klassieke talen Latijn en Grieks.

De colleges worden aangeboden op 2 aanééngesloten middagen (dinsdag, woensdag) en zijn bedoeld voor leerlingen met een vwo-advies en/of deelnemers aan de plus-klas.

Programma TTO havo-atheneum
De leerlingen maken kennis met Engelstalige lessen bèta (mathematics, geography, physics), kunst (arts) en sport (physical education).

De colleges worden aangeboden op 2 aanééngesloten middagen (dinsdag, woensdag) en zijn bedoeld voor leerlingen met een havo of havo-vwo-advies.

 Format TTO3

De lessen worden verzorgd door TTO-docenten in de vaklokalen van het Mendelcollege. De deelnemende basisscholen vaardigen leerlingen af. Het is niet mogelijk om individuele leerlingen hiervoor aan te melden.

Lees hier meer over tweetalig onderwijs en gymnasium.

Ontdek je talenten