Gebouw

gebouw

We zijn trots op ons mooie schoolgebouw. In 2021 zijn de lokalen, gangen en studieruimtes opgeknapt. Het nieuwe interieur zorgt ervoor dat je je prettig voelt op school en hier fijn kunt leren.

Door het gebouw

Leslokalen

Foto 2021 Paul KLEIN 25

De lokalen hebben nieuwe verlichting, dubbelglas en zonwering. Dit ziet er niet alleen mooi uit, je voelt je er ook prettig tijdens de lessen.

Mediatheek
Mediatheek5

Het Mendelcollege heeft een mediatheek, waar je computers kunt gebruiken en kunt printen. Met je schoolpas kun je hier boeken en andere informatiebronnen lenen. De mediatheek is dagelijks geopend.

Studieruimte en  studietuin
20201203 131918

20201203 131841
Als je pauze of een tussenuur hebt, kun je terecht in de studieruimte. Hier kun je rustig werken, discussiëren met een groepje of lekker op de bank een boek lezen.

Foto 2021 Paul KLEIN 45

De vide boven de grote hal is ingericht als studietuin.

Sportpark Pim Mulier

Luchtfoto Haarlem Sportpark Pim Mulier 1 xgaplus

In de school zijn 3 gymzalen. We gymmen ook regelmatig op Sportpark Pim Mulier, tegenover de school. Hier gebruiken we de sportvelden en de Provincie Noord-Hollandhal. Tijdens de lessen bezoeken we ook de klimhal, het zwembad en dansschool in de buurt.

Aula
aula 2

De aula wordt gebruikt voor lezingen, presentaties, toneelvoorstellingen, muziekoptredens en in mei voor de examens. Er is een groot podium met een uitschuifbare tribune.

Kantine
Catering Vital

In de centrale hal van de school kun je eten en drinken kopen. De kantine wordt beheerd door cateraar Verhoef onder de formule van Vital4Skool en voldoet aan de 'Richtlijn Eetomgevingen voor Scholen van het Voedingscentrum'. Daarmee verdient onze kantine De Schoolkantine Zilveren Schaal. Het aanbod is altijd vers, gezond en gevarieerd. De kantine is dagelijks geopend.

Binnentuin
PVR 2553
Het hart van onze school is de binnentuin, een groene oase met veel plant- en diersoorten. De onderbouwleerlingen brengen hun pauzes door in de binnentuin. Tijdens de biologielessen wordt ook gebruikgemaakt van het ‘lesmateriaal’ dat er groeit en bloeit.

Fietsenstalling
L1030005 kopieren

De school heeft een afgesloten fietsenstalling waar altijd plek is voor jouw fiets.

Kluisjes
kluisjes

Je krijgt een kluisje waarin waardevolle bezittingen, schoolbenodigdheden en gymspullen opgeborgen kunnen worden.

Op het dak
Foto 2021 Paul KLEIN 95

De daken zijn in 2021 vol gelegd met zonnepanelen. Omwonenden van het Mendelcollege nemen de groene stroom af.

Klik hier voor de plattegrond van de school. 

In dit filmpje geven Siem en Lot je een rondleiding door de school.

Ontdek je talenten