Gebouw

gebouw

Het Mendelcollege biedt ruimte aan de volgende faciliteiten voor leerlingen: vaklokalen, mediatheek, studieruimte, sportaccommodatie: drie interne gymzalen en sportvelden en gymzalen op het Pim Muliersportpark (aan de overkant van de straat), aula, kantine, binnentuin, fietsenstalling en kluisjes.

Door het gebouw

Mediatheek
2011-93 mediatheek

De school beschikt over een mediatheek, computervoorzieningen en printmogelijkheden. Audiovisuele middelen kunnen worden geraadpleegd. Leerlingen kunnen met hun schoolpas boeken en informatie lenen. De mediatheek is dagelijks geopend.

Studieruimte
20201203 131918

20201203 131841

Tijdens lesvrije uren onder schooltijd kunnen leerlingen gebruik maken van de studieruimte om daar huiswerk te maken. In de studieruimte is toezicht.

Sportaccomodatie
2012-sportveld P Mulier

De school beschikt over drie gymzalen en maakt regelmatig gebruik van het Pim Muliersportpark, tegenover de school. Op het Pim Muliersportpark maken we gebruik van sportvelden en de Provincie Noord-Hollandhal. Externe locaties, zoals de klimhal, het zwembad of de dansschool, worden ook gebruikt tijdens de gymlessen.

Aula
Verkiezingsdebat aula

De aula wordt gebruikt door leerlingen en docenten voor lesactiviteiten, zoals lezingen, presentaties, toneelvoorstellingen, muziekoptredens en in mei voor de examens. In de aula is naast een groot podium een uitschuifbare tribune aanwezig.

Kantine
2009 kantine 28

In de centrale hal van de school kunnen leerlingen eten en drinken kopen. Het beheer van de kantine is in handen van de school en wordt gerund door eigen medewerkers. Het kantine-aanbod is gevarieerd en leerlingen kunnen een gezonde keus maken. De kantine is dagelijks geopend.

Binnentuin
PVR 2553

Het hart van onze school wordt gevormd door de binnentuin. De tuin is een groene oase met vele plant- en diersoorten. De onderbouwleerlingen brengen hun pauzes door in de binnentuin. Tijdens de biologielessen wordt ook gebruik gemaakt van het 'lesmateriaal' dat groeit en bloeit in de tuin.

Fietsenstalling
IMG 4017

Op het terrein van de school is een afgesloten fietsenstalling aanwezig.

Kluisjes
kluisjes
Op school is voor alle leerlingen een kluisje beschikbaar, waarin waardevolle bezittingen, schoolbenodigdheden of gymspullen kunnen worden opgeborgen.

Mendelcollege

Mendelcollege

Contact

Mendelcollege                       
Pim Mulierlaan 4                       
2024 BT Haarlem
023 - 52 58 421
info@mendelcollege.nl

Ontdek je talenten