Naar welke brugklas?

Doorstroomschema 2

Naar welke brugklas kun je met jouw advies?

 

Op het Mendel kun je terecht voor tweetalig onderwijs, gymnasium, atheneum, havo en mavo. Het advies dat je in groep 8 krijgt en de eindtoets bepalen in welke brugklas je start.

 

  • Met een mavo-advies kom je in klas 1 mavo.
  • Met een mavo-havo-advies kom je in klas 1 mavo-havo.
  • Met een havo-advies kom je in klas 1 havo-atheneum. Je kunt kiezen voor Nederlandstalig of Engelstalig (tweetalig onderwijs) havo-atheneum.
  • Met een havo-vwo-advies kom je in klas 1 havo-atheneum. Je kunt kiezen voor Nederlandstalig of Engelstalig (tweetalig onderwijs) havo-atheneum.
  • Met een vwo-advies ga je naar klas 1 gymnasium/atheneum. Je kiezen voor Nederlandstalig of Engelstalig (tweetalig onderwijs) gymnasium/atheneum.

 

Klas 1 mavo-havo

In klas 1 mavo-havo krijg je les op havo-niveau, om je uit te dagen en te onderzoeken of je misschien kunt doorstromen naar de havo.

 

De toetsen heeft vragen op mavo- én op havo-niveau. Je krijgt één cijfer voor de toets. Maak je alleen de mavo-vragen goed, dan kun je een 6 à 7 scoren. Maak je ook de vragen op havo-niveau goed, dan kun je een 7,5 of hoger scoren.

 

Is aan het einde van het schooljaar het gemiddelde van alle vakken een 6 à 7? Dan kun je door naar 2 mavo. Als je gemiddelde boven de 7,5 ligt, kun je doorstromen naar 2 havo.

 

Klas 1 havo-atheneum

In klas 1 havo-atheneum krijg je les op atheneum-niveau, om je uit te dagen en te onderzoeken of je misschien kunt doorstromen naar het atheneum.

 

De toetsen hebben vragen op havo- én op atheneum-niveau. Je krijgt één cijfer voor de toets. Maak je alleen de havo-vragen goed, dan kun je een 6 à 7 scoren. Maak je ook de vragen op atheneum-niveau goed, dan kun je een 7,5 of hoger scoren.

 

Is aan het einde van het schooljaar het gemiddelde van alle vakken een 6 à 7? Dan kun je door naar 2 havo. Als je gemiddelde boven de 7,5 ligt, dan kun je doorstromen naar 2 atheneum.

 

Klas 1 gymnasium/atheneum

In klas 1 gymnasium/atheneum krijg je een inleiding in de Latijnse taal en cultuur. Deze kennismaking met Latijn is niet heel moeilijk. Wel weet je dan beter of je gymnasium of atheneum wilt doen. Voordat je naar de tweede klas gaat, kies je of je doorgaat naar 2 gymnasium (met Latijn en Grieks) of naar 2 atheneum.

 

Deze afspraken gelden voor het Nederlandstalig en het Engelstalig (tweetalig onderwijs) gymnasium/atheneum.

 

Lees meer over tweetalig onderwijs, gymnasium, atheneum, havo en mavo op het Mendelcollege.

 

In dit filmpje geven Siem en Lot je een rondleiding door de school.

 

Ontdek je talenten