Brugklas

Tweetalig onderwijs, gymnasium, atheneum, havo en mavo

Doorstroomschema 1

Regeling bij aanmelding en plaatsing van leerlingen voor de brugklas van het Mendelcollege voor het schooljaar 2022-2023.
Voor het schooljaar 2022-2023 kunnen ouders en leerlingen in de regio Zuid-Kennemerland op het toelatingsformulier in rangorde van 1 tot en met 7 voorkeurscholen opgeven. Het toelatingsformulier leveren zij in bij de school van hun eerste voorkeur.

De aanmeldingsprocedure vind je hier.

Plaatsing en doorstroming

In welke brugklas je start (mavo, mavo-havo, havo-atheneum of atheneum/gymnasium), is afhankelijk van het advies dat je in groep 8 krijgt en jouw score voor de eindtoets. 

Daarnaast maak je de keuze of je Nederlandstalig of tweetalig onderwijs (TTO) wilt volgen.

Open dagen

De gezamenlijke VO-besturen in de regio Zuid-Kennemerland hebben, op grond van de situatie met betrekking tot het coronavirus, het besluit moeten nemen de aanstaande Open Dagen voor toekomstige brugklasleerlingen en hun ouders alléén digitaal te organiseren. De in het Brugboek reeds gecommuniceerde data voor de Open Dagen blijven hiervoor gehandhaafd: vrijdag 4 februari van 19.00 tot 20.00 uur & zaterdag 5 februari van 09.30 tot 10.30 uur. 

Nu al nieuwsgierig? In dit filmpje geven Siem en Fay je een rondleiding door de school.

 

Scholen vergelijken

Wil je het Mendelcollege vergelijken met andere scholen? Ga dan naar de onafhankelijke website Scholen op de kaart. Klik op Mendelcollege en nog enkele andere scholen en vergelijk de scholen met elkaar.

Bekijk ook de kwaliteitsgegevens van het Mendelcollege.

Naslag informatiefilms 

Link naar wendbaar en weerbaar 

Link naar informatievideo brugklas 

Link naar informatievideo tweetalig onderwijs

Link naar informatievideo topsport

Link naar informatievideo debat

 

 

 

 

 

Ontdek je talenten