Brugklas

Tweetalig onderwijs, gymnasium, atheneum, havo en mavo

Doorstroomschema 1

Kom kennismaken
Binnenkort ga je beslissen naar welke middelbare school je gaat in 2021-2022. Een spannend moment. Op deze website en in de folders vertellen we je meer over onze school.

We vinden het belangrijk dat je je snel thuis voelt als je bij ons op school komt. In de eerste week hebben we tijd ingeruimd om kennis te maken met je klas, je mentor en de school. Ook organiseren we een brugklaskamp om je klasgenoten en je mentor beter te leren kennen.

Plaatsing en doorstroming
Het niveau waar je geplaatst wordt in de brugklas hangt af van het advies van de basisschool en de eindtoets. Lees meer hierover. Daarnaast maak je de keuze of je Nederlandstalig of Tweetalig onderwijs wilt volgen (zie schema hierboven).
Lees hiernaast de FAQ over de brugklas (Frequently Asked Questions = veelgestelde vragen). Lees hier meer over Gymnasium.

Open Dagen
Wil je ons gebouw van binnen bekijken en wil je zien wat je bij de verschillende vakken gaat leren? Kom dan langs op onze Open Dagen in februari of bij een van de andere voorlichtingsbijeenkomsten.

Scholen op de kaart
Wil je het Mendelcollege vergelijken met andere scholen? Ga dan naar de onafhankelijke website Scholen op de kaart. Klik het Mendelcollege aan en nog enkele andere scholen en vergelijk de scholen met elkaar.

Bekijk ook de kwaliteitsgegevens van het Mendelcollege.

Naslag informatiefilms 

Brugklas havo en atheneum

Brugklas mavo en mavo-havo

Instroom en doorstroom. Hoe werkt de onderbouw van het Mendel?

Tweetalig Onderwijs (havo, atheneum, gymnasium)

Gymnasium of Atheneum

Informatie van het zorgteam (niet over dyslexie)

Dyslexie

Topsport en school

Ontdek je talenten