GSA

Om ervoor te zorgen dat iedereen zichzelf kan zijn op school, heeft het Mendelcollege een Gender Sexuality Alliance (GSA) opgericht. Wij zijn een speciaal team van leerlingen en personeel dat zich inzet om de gelijkheid van iedereen op school te waarborgen. Er bestaan verschillen tussen mensen op het gebied van seksuele oriëntatie, geslacht, afkomst, geloofsovertuiging en nog veel meer. Toch is iedereen gelijk aan elkaar. Je bent goed zoals je bent.

Wat doen we als GSA precies?

Een van onze belangrijkste activiteiten is het organiseren van lessen en cursussen voor leerlingen en docenten over onderwerpen die te maken hebben met diversiteit en acceptatie. We helpen ook leerlingen en docenten die problemen hebben met hun seksuele oriëntatie, acceptatie uit de omgeving, of andere relevante onderwerpen. Een paar keer per jaar organiseren we acties, bijvoorbeeld Paarse Vrijdag.

Waarom bestaat de GSA?

Aan de ene kant is het niet voor iedereen vanzelfsprekend dat er diversiteit (verschillen) bestaat tussen iedereen. Daarom besteden wij aandacht aan de acceptatie van deze diversiteit. Aan de andere kant vinden we het ook belangrijk dat we niet alleen kijken naar wat er nog beter moet, maar ook naar wat we als school al hebben bereikt op het gebied van acceptatie. Daarom vieren we ook wat we al hebben bereikt: bijvoorbeeld op Paarse Vrijdag.

Hoe kun jij helpen?

Er zijn als leerling en als medewerker een aantal dingen die je kunt doen als je bij wilt dragen aan de activiteiten van de GSA. Je kunt lid worden van onze GSA, dit kost de meeste tijd, maar levert ook het meest op. Behalve lid worden kun je ook je steun aan de GSA laten zien, bijvoorbeeld door het dragen van paarse kleding op Paarse Vrijdag, en het dragen van het paarse armbandje dat hier ook bij hoort. Ten slotte horen we het natuurlijk graag als je ideeën hebt voor activiteiten, lessen of iets anders.

Neem contact met ons op!

Wil je graag lid worden of heb je na aanleiding van deze informatie behoefte aan contact met ons? Je kunt op een aantal manieren contact met ons opnemen.

Mail naar gsa@mendelcollege.nl of stap op je mentor af. Die kan je ook in contact brengen met ons.

Contact kan volledig anoniem zijn als je hier behoefte aan hebt.

gsa

 

Ontdek je talenten