Op het podium

Fotobalk voor website Podium2

Op het podium

Maak je muziek, speel je cabaret, kun je dansen of iets anders dat je wilt graag laten zien op een podium? Op het Mendelcollege kun je regelmatig optreden, onder andere tijdens de Mendeltalentenshow, Mendelparade en Mendel Klassiek.

In de brugklas doe je met je klas mee aan het strik-dans-project. TTO-leerlingen staan op het podium bij het Shakespeare- en het Dickensproject. 3e-klassers kunnen zich inschrijven voor breakdance lessen tijdens de projectdagen.

Mendeltalentenshow

P1020647

Mendeltalentenshow

Voor veel leerlingen is de Mendeltalentenshow het hoogtepunt van het schooljaar. Het is dé kans om aan een groot publiek te laten zien wat je in huis hebt op het gebied van zang, (pop)muziek, dans of cabaret.

Begin december vinden de audities plaats. Een paar honderd leerlingen zijn dan al weken druk aan het oefenen geweest en proberen de jury ervan te overtuigen dat hun act dóór moet.

Ongeveer 25 acts weten een plaatsje in de show te bemachtigen. Er wordt nog weken geoefend om de act helemaal klaar te hebben voor de show. Tijdens de generale repetitie worden de puntjes op de i gezet en dan is het zo ver: showtime!

Showtime!

In februari vertonen de deelnemers drie avonden achter elkaar hun kunsten aan een volle zaal. De zangacts worden live begeleid door een steengoede band. Licht en geluid zijn van een hoog, bijna professioneel niveau. Iedere jaar weer gaat in de aula 'het dak eraf' en dat drie avonden achter elkaar.

Dus kun je goed zingen of dansen, speel je in een wereldband of ben je heel grappig? Schrijf je dan in voor de MTS, zodat ook jij kunt zeggen: Ik was erbij!

Mendel Klassiek

klassieke muziek kop

Mendel Klassiek

Speel jij een instrument of zing je klassieke muziek? Dan ben je er natuurlijk bij in november tijdens de avond Mendel Klassiek.

Zoals de naam al doet vermoeden, spelen en zingen leerlingen hier uitsluitend klassieke muziek. Iedereen is al maanden van tevoren aan het studeren om zo goed mogelijk voor de dag te komen. Hoe leuk is het om anderen te ontmoeten die ook van dit genre houden en met elkaar een feestje te bouwen? Je ontmoet leerlingen uit verschillende klassen en jaarlagen die net als jij van klassiek houden. Met een beetje hulp van de docenten muziek worden er soms zelfs gelegenheidsensembles gevormd.

Audities

Als je mee wil doen, dan kan je je meteen na de zomervakantie al inschrijven. Je studeert zelfstandig je stukken in. Rond de herfstvakantie zijn er audities, waarbij we je tips geven en ook meteen kijken wie er nog wat extra begeleiding kan gebruiken voor de perfecte voorbereiding.

Showtime!

De beste performers geven eind november een avondconcert in de aula, die voor de gelegenheid sfeervol wordt ingericht. Uiteraard is er een mooie centrale plaats gereserveerd voor onze vleugel. Je ouders, broers, zussen, opa's, oma's, vrienden en klasgenoten kunnen gratis komen luisteren.

Mendel Koor

kop mendelkoor

Mendel Koor

Of je nu graag in de spotlights staat, of iemand die 'gewoon' graag zingt, in ons leerlingenkoor is iedereen die graag zingt welkom.

We zingen liedjes in verschillende stijlen en voor verschillende gelegenheden. Tijdens de jaarlijkse kerstviering op school verzorgen we de muzikale omlijsting en voor komend jaar staan er ook optredens tijdens de andere muzikale avonden in de planning. Je kan je aanmelden bij de muziekdocenten.

Ontdek je talenten