Over het Mendelcollege

Format Mendelcollege gebouw3

Welkom op het Mendel

Het Mendelcollege is een interconfessionele school voor tweetalig onderwijs, gymnasium, atheneum, havo en mavo in Haarlem-Noord. Ruim 1.800 leerlingen hebben bij ons een succesvolle, gezellige en goede tijd.

Het Mendelcollege is een school voor kwaliteit, een gedegen school die houvast biedt en beschermt, een school voor samen plezier, een school voor de toekomst. We helpen je op weg om te ontdekken waar je talenten liggen. We bieden je kansen binnen en buiten het lesprogramma om je talenten te ontwikkelen. Op het gebied van internationalisering, sport, kunst, bèta, robotica en debatteren. Onze betrokken en deskundige docenten begeleiden je waar nodig, zodat je in de toekomst je eigen weg kunt bewandelen.

Van mens tot mede-mens

Onze school richt zich op de vorming van de gehele mens. We streven goed onderwijs na, zodat kennis en vaardigheden je helpen verantwoordelijk te zijn voor jezelf en de wereld om je heen: om van mens mede-mens te worden.

Van mens tot mede-mens gaat over oprechte interesse in elkaar. Tussen docent en leerling en leerlingen onderling. We realiseren ons dat we vooral van elkaar kunnen leren. Dat kan alleen bij oprechte interesse voor elkaar. We willen je de kans geven de wereld te ontdekken, je talent te tonen en te ontwikkelen.

Al bijna 70 jaar

Het Mendelcollege is in 1953 begonnen als katholieke jongensschool en werd al snel een school voor jongens en meisjes. Tot de fusie in 1993 was het Mendelcollege een school voor gymnasium, atheneum en havo. In 1993 werden we een interconfessionele school (rooms-katholiek en protestants-christelijk) voor gymnasium, atheneum, havo en mavo. Op het gymnasium, atheneum en havo kun je ook voor Engelstalig onderwijs kiezen (tweetalig onderwijs).

De naamgever van onze school, de Augustijner monnik Gregor Mendel (1822-1884), had zo'n nieuwsgierige instelling. Hij kweekte en kruiste in de kloostertuin duizenden erwtenplanten om de erfelijkheidswetten te doorgronden.

Jouw toekomst

We zien onze inspanningen al bijna 70 jaar terug bij de vele talenten die het Mendelcollege heeft voortgebracht. Generaties Mendelleerlingen hebben hier een waardevol diploma behaald. Elk jaar begroeten wij weer vele nieuwe leerlingen die een succesvolle, gezellige en goede tijd op onze school hebben.

Lees hier het Schoolplan 2020-2024.

 

Ontdek je talenten