Schoolboeken

schoolboeken

De school is verantwoordelijk voor het gratis ter beschikking stellen van de boeken. De schoolboekenvoorziening van het Mendelcollege is uitbesteed aan de firma Iddink. In de maand juni ontvangt u informatie van Iddink over het bestellen van boeken via internet.

Borgsom
Om te zorgen dat leerlingen netjes met hun boeken omspringen brengt Iddink eenmalig een borgsom van €75,- in rekening. De borg wordt bij het verlaten van de school geretourneerd en eventueel in mindering gebracht met de kosten van vermiste of beschadigde boeken. De inname van de boeken vindt plaats op school aan het eind van het schooljaar.

Wat is gratis?
Leerboeken, werkboeken, project- en tabellenboeken, examentrainingen en –bundels, eigen leermateriaal van de school, bijbehorende cd’s en/of dvd’s die een leerling in dat leerjaar nodig heeft.
Leerlingen die een extra vak kiezen krijgen de boeken die hiervoor nodig zijn van school. Echter als de leerling tussentijds stopt met het extra vak worden de kosten van deze boeken alsnog in rekening gebracht bij de ouders.

Wat moeten ouders/leerlingen nog zelf aanschaffen?
Atlassen, woordenboeken, rekenmachines, de bijbel en agenda’s zijn niet gratis. Maar ook zaken als de chromebook, sportkleding, gereedschap, schriften/multomappen, pennen en dergelijke zijn voor rekening van de ouders. Daarnaast komen kosten van excursies, brugklaskamp, (buitenlandse) reizen en buitenlesprogramma’s voor rekening van de ouders.

Wie bestelt de boeken?
De school is verantwoordelijk voor het gratis ter beschikking stellen van de boeken. Ouders bestellen de boeken bij Iddink via internet.

Schoolboeken bestellen

boeken bestellen foto

Iddink verzorgt de levering van de gratis schoolboeken en leermiddelen. Je moet ze wel eerst bestellen.

Lees hier de informatie van Iddink voor het bestellen van de boeken voor schooljaar 2019-2020.

Contact

Mendelcollege                       
Pim Mulierlaan 4                       
2024 BT Haarlem
023 - 52 58 421
info@mendelcollege.nl

Ontdek je talenten