Op het podium

ophetpodium compilatie

Hou jij van op het podium staan? Maak je muziek, speel je cabaret, kun je dansen of heb je een andere podiumact? Op het Mendelcollege kun je regelmatig optreden. Tijdens de Mendeltalentenshow en Mendelparade bieden we je de gelegenheid op te treden.

In de brugklas doe je met je klas mee aan het strik-dans-project en TTO-leerlingen staan op het podium bij het Sheakespeare- en het Dickensproject. Derde klassers kunnen zich inschrijven voor breakedancelessen tijdens de projectdagen.

Mendeltalentenshow

podium

Voor veel leerlingen is de Mendeltalentenshow het hoogtepunt van het schooljaar. Het is dé kans om aan een groot publiek te laten zien wat je in huis hebt op het gebied van zang, (pop)muziek, dans of cabaret.

Audities
Begin december vinden de audities plaats. Een paar honderd leerlingen zijn dan al weken druk aan het oefenen geweest en proberen de jury ervan te overtuigen dat hun act dóór moet.
Ongeveer 25 acts weten een plaatsje in de show te bemachtigen. Er wordt nog weken geoefend om de act helemaal klaar te hebben voor de show. Tijdens de generale repetitie worden de puntjes op de i gezet en dan is het zo ver: showtime!

Jaarlijkse show in februari
Drie avonden in februari vertonen de deelnemers hun kunsten aan een volle zaal. De zangacts worden live begeleid door een steengoede band. Licht en geluid zijn van een hoog, bijna professioneel niveau. Iedere jaar weer gaat in de aula 'het dak eraf' en dat drie avonden achter elkaar!
Dus kun je goed zingen of dansen, speel je in een wereldband of ben je heel grappig? Schrijf je dan in voor de MTS, zodat ook jij kunt zeggen: IK WAS ERBIJ!

Ontdek je talenten