Op het podium

ophetpodium compilatie

Hou jij van op het podium staan? Maak je muziek, speel je cabaret, kun je dansen of heb je een andere podiumact? Op het Mendelcollege kun je regelmatig optreden. Tijdens de Mendeltalentenshow, Mendelparade en Mendel Klassiek bieden we je de gelegenheid op te treden.

In de brugklas doe je met je klas mee aan het strik-dans-project en TTO-leerlingen staan op het podium bij het Sheakespeare- en het Dickensproject. Derde klassers kunnen zich inschrijven voor breakedancelessen tijdens de projectdagen.

Mendeltalentenshow

podium

Voor veel leerlingen is de Mendeltalentenshow het hoogtepunt van het schooljaar. Het is dé kans om aan een groot publiek te laten zien wat je in huis hebt op het gebied van zang, (pop)muziek, dans of cabaret.

Audities
Begin december vinden de audities plaats. Een paar honderd leerlingen zijn dan al weken druk aan het oefenen geweest en proberen de jury ervan te overtuigen dat hun act dóór moet.
Ongeveer 25 acts weten een plaatsje in de show te bemachtigen. Er wordt nog weken geoefend om de act helemaal klaar te hebben voor de show. Tijdens de generale repetitie worden de puntjes op de i gezet en dan is het zo ver: showtime!

Jaarlijkse show in februari
Drie avonden in februari vertonen de deelnemers hun kunsten aan een volle zaal. De zangacts worden live begeleid door een steengoede band. Licht en geluid zijn van een hoog, bijna professioneel niveau. Iedere jaar weer gaat in de aula 'het dak eraf' en dat drie avonden achter elkaar!
Dus kun je goed zingen of dansen, speel je in een wereldband of ben je heel grappig? Schrijf je dan in voor de MTS, zodat ook jij kunt zeggen: IK WAS ERBIJ!

Mendel Klassiek

klassieke muziek kop

Speel jij een instrument of zing je klassieke muziek? Dan ben je er natuurlijk bij in november tijdens de avond Mendel Klassiek. Zoals de naam al doet vermoeden, spelen en zingen leerlingen hier uitsluitend klassieke muziek. Iedereen is al maanden van tevoren aan het studeren om zo goed mogelijk voor de dag te komen. Hoe leuk is het, om anderen te ontmoeten die ook van dit genre houden en met elkaar een feestje te bouwen? Je ontmoet leerlingen uit verschillende klassen en jaarlagen die net als jij van klassiek houden en met een beetje hulp van de docenten muziek worden er soms zelfs gelegenheidsensembles gevormd.

Audities
Als je mee wil doen, dan kan je je meteen na de zomervakantie al inschrijven. Je studeert zelfstandig je stukken in. Rond de herfstvakantie zijn er audities, waarbij we je tips geven en ook meteen kijken wie er nog wat extra begeleiding kan gebruiken voor de ideale voorbereiding.

Jaarlijks concert in november
De beste performers geven eind november een avondconcert in de aula, die voor de gelegenheid sfeervol wordt ingericht. Uiteraard is er een mooie centrale plaats gereserveerd voor onze vleugel. Je ouders, broers, zussen, opa's, oma's, vrienden en klasgenoten kunnen gratis komen luisteren.

Mendel Koor

kop mendelkoor

Of je nu graag in de spotlights staat, of iemand die 'gewoon' graag zingt, in ons leerlingenkoor is iedereen die graag zingt welkom. We zingen liedjes in verschillende stijlen en voor verschillende gelegenheden. Tijdens de jaarlijkse kerstviering op school verzorgen we de muzikale omlijsting en voor komend jaar staan er ook optredens tijdens de andere muzikale avonden in de planning. Je kan je aanmelden bij de muziekdocenten.

Ontdek je talenten