Debat

bovenkant debat

Sinds een flink aantal jaar kent het Mendelcollege een actieve debatclub die deelneemt aan allerlei debatwedstrijden en maatschappelijke discussies. In 2018 is het Mendelcollege Nederlands Kampioen debatteren geworden en ook in 2019 behoorde het debatteam van het Medelcollege weer bij de beste tien scholen van het land.

De debatclub is ontstaan vanwege het talent dat ieder jaar weer zichtbaar is bij de lessen maatschappijleer en Nederlands. Leerlingen die het leuk vinden en graag meer met hun presentatievaardigheden, kennis en argumentatiekunde willen doen, worden bij de debatclub uitgedaagd om deze vaardigheden in wedstrijdvorm in te zetten.

Debatclub

bovenkant debat4

Zijn de lessen debatteren bij maatschappijleer en Nederlands je goed bevallen en vind je het leuk om vurig voor je mening uit te komen? Informeer dan eens naar de activiteiten van de debatclub en overweeg om ons team te komen versterken.
De debatclub staat onder de inspirerende begeleiding van dhr. C. van de Laarschot, mw. S. Beerman, mevr. A. Bekker, mevr. J. Ruijgrok en mevr. S. de Boer.

NK Debat en Lagerhuis

bovenkant debat2

In de bovenbouw is het inmiddels traditie om in ieder geval mee te doen aan het Nederlands Kampioenschap Debatteren en de debatwedstrijd "Op weg naar Het Lagerhuis". En met succes: de leerlingen hebben hun kwaliteit bewezen door onder andere een plek te veroveren bij de tien beste scholen van Nederland en zijn in 2018 zelfs kampioen geworden. Ook is één van onze leerlingen uitgeroepen tot beste spreker.
Naast deze wedstrijden nemen leerlingen uit de debatclub regelmatig deel aan maatschappelijke debatten bij bijvoorbeeld de gemeente of zelfs in de Tweede Kamer, om in gesprek te gaan over onderwerpen die betrekking hebben op de jeugd en de politiek (denk aan onderwerpen als leerplicht en cyberpesten).

Mendeldebattoernooi

bovenkant debat3

Inmiddels straalt het succes van de debatclub ook uit naar onze jongere leerlingen. Bij de lessen Nederlands wordt regelmatig interesse getoond voor de activiteiten van de debatclub. Daarom hebben we besloten de club ook uit te breiden naar de onderbouw. Deze leerlingen kunnen deelnemen aan ons eigen Mendeltoernooi en het landelijke UNICEF-debat.

Ontdek je talenten