Youth Ambassadors for India

26 maart 2019

Komende zomer gaan negen leerlingen, twee oud-leerlingen en een docent van het Mendelcollege op bezoek bij Pannbucholai, een kindertehuis in Tamil Nadu, India De Youth Ambassadors gaan o.a. lesgeven, sporten met de kinderen en helpen met koken, klusjes doen in het kindertehuis, etc. 
De Stichting Eerlijk Delen is al jarenlang betrokken bij dit kindertehuis en is initiatiefnemer van dit Youth Ambassadors project. 
Foto: Youth Ambassadors met begeleiders, 24 maart 2019 (er ontbreken drie leerlingen).
Momenteel organiseren de Youth Ambassadors allerlei activiteiten om geld op te halen voor het kindertehuis. De Jong Lelies uit Andijk levert binnenkort bloembollen tegen kostprijs die de laatste twee weken voor Pasen door de brugklasleerlingen van het Mendelcollege verkocht worden. Ongeveer 90% van de opbrengst (dit is de gehele opbrengst m.u.v. de kosten voor de bloembollen), gaat naar het kindertehuis Pannbucholai. 
Elmar Post en Rik Stokvis (beiden 6-vwo) zijn vorig schooljaar al op bezoek geweest in dit kindertehuis (klik: verslag goede-doelen-reis 2018). Elmar en Rik, en twee nieuwe Youth Ambassadors: Ymke en Marloes, gaan op vrijdag 29 maart alle brugklassers vertellen over het kindertehuis en de bloembollenpaasactie. Wij wensen de brugklasleerlingen alvast veel succes toe met deze goede doelenactie.                                             India2

Contact

Mendelcollege                       
Pim Mulierlaan 4                       
2024 BT Haarlem
023 - 52 58 421
info@mendelcollege.nl

 

 

Ontdek je talenten