Unicef Kinderrechten Debattoernooi in Arnhem

23 april 2018

Op zaterdag 21 april gingen leerlingen uit verschillende onderbouwklassen in Arnhem naar het Unicef Kinderrechten Debattoernooi. Meer dan vijftig teams debatteren daar met elkaar over stellingen die te maken hebben met De rechten van het kind. Want kinderrechten gaan niet alleen over kinderen en jongeren, zij hebben er zelf ook een mening over.

Floor van Teylingen uit 3GA deed mee met de verkiezing van de Koningin van de Jeugd. Hieronder een verslag van Liedewij Haga uit 1MH1en Natalia Cyris uit 1M1:
“Het was voor ons de eerste keer dat we meededen. Op school hadden we al een paar keer geoefend. Bij de ontvangst kregen we allemaal een tasje met informatie. In de aula kregen we te horen of we voor of tegen de stellingen waren.
Het 1e debat ging goed, het ging over privacy en foto’s. We hadden daarna pauze en dat was heel gezellig, met broodjes en drinken. Het 2e debat ging ook prima. Het 3e debat was een verrassing, we wisten namelijk niet wat de stelling zou zijn. We moesten debatteren over de stelling: alle kinderen moeten voor 50% de huisregels bepalen. Daarna was de prijsuitreiking in de aula. We hebben niet gewonnen, maar het was wel een heel gezellige dag.

Bekijk hier het fotoboek.

c897ec10 86e5 4c1d 8b94 edb8c8632410

Contact

Mendelcollege                       
Pim Mulierlaan 4                       
2024 BT Haarlem
023 - 52 58 421
info@mendelcollege.nl

 

 

Ontdek je talenten