Uitwisseling met partnerschool uit Hannover

8 maart 2018

7c341b2e 7d4f 4a48 a52b 7e7438592372
‘Miss, we have a pink nose!’ roepen twee eersteklassers naar me in de gang als ik op weg ben naar mijn tekenlokaal. Ze zijn gewend om me aan te spreken in het Engels. Pink nose? Langzaam begrijp ik het, de meiden kennen me uit de tto-afdeling en daar hebben ze geleerd over Red Nose Day, een goede doelen dag die jaarlijks georganiseerd wordt door Comic Relief. Voor de grap hebben ze in plaats van een rode, een roze neus gemaakt. Ik vertel dat ik op weg ben naar ‘de’ uitwisseling met ‘onze’ derde klassen en leerlingen van een school uit Hannover. Ik zeg: ‘we gaan vandaag schilderen’. ’Ooooh, dat is ook heel leuk!’ roepen de eersteklassers uitgelaten en ze rennen weer verder door de gang op weg naar hun eigen dansproject.

In het tekenlokaal zet ik alle materialen klaar om een figuur in beweging te schilderen. ‘This looks promising’ zegt een van de leerlingen bij binnenkomst, met een blik op de aanwezige voorbeelden.

Binnen twee lesuren een schilderijtje maken met een tweetalige klas? Het werd een mooi resultaat op papier met een leuke samenwerking tussen de leerlingen waarbij er een merkbaar goede klik was tussen de leerlingen. Ik hoor altijd graag dat de leerlingen ook contact blijven onderhouden na de uitwisseling en er friends for life maken. Dat is en blijft wel de mooiste bijwerking van onderwijs.
M. Philippen, docent kunstvakken

Bekijk hier het fotoboek.

Contact

Mendelcollege                       
Pim Mulierlaan 4                       
2024 BT Haarlem
023 - 52 58 421
info@mendelcollege.nl

Ontdek je talenten