Uitwisseling 5V Osnabrück

2 oktober 2017

Op donderdag 21 september begon de Austausch van 5V-Duits met het Gymnasium 'In der Wüste' uit Osnabrück.

P1020592

‘s Middags kwamen de Duitse leerlingen uit Osnabrück aan voor de 29e uitwisseling tussen het Mendelcollege en het Gymnasium ‘In der Wüste’. We waren allemaal erg zenuwachtig toen we stonden te wachten op onze Duitse partners, maar uiteindelijk is het een ervaring geworden die we nooit meer zullen vergeten. Negen dagen lang waren we 24 uur per dag samen met een meisje/jongen die een andere taal spreekt. Dat heeft een hele grote impact, is vermoeiend maar na een paar dagen begonnen we te merken dat we de Duitse taal steeds beter gingen spreken.
We leerden iedereen kennen en ook met de Nederlandse leerlingen legden we sneller contact. Mijn gastfamilie was heel erg gastvrij en ik voelde mij de vijf dagen in Osnabrück heel erg thuis. We hebben in Nederland en Duitsland diverse musea bezocht, zoals het Rijksmuseum in Amsterdam en het Felix Nussbaum museum in Osnabrück.
De Duitse stad Hannover was leuk maar niet geweldig.
Verder hebben we met zijn allen zeer geslaagde avonden gehad. We zochten een parkje op om met elkaar samen te zijn en met elkaar te praten en plezier te maken.
Ik kan iedereen deze uitwisseling aanraden, want je maakt vrienden voor het leven! Ik kan er met een grote glimlach op terug kijken.

Quinty Zwart, 5V

Bekijk hier het fotoboek.

Contact

Mendelcollege                       
Pim Mulierlaan 4                       
2024 BT Haarlem
023 - 52 58 421
info@mendelcollege.nl

 

 

Ontdek je talenten