Symposium 65 jaar Mendel

9 oktober 2018

In het kader van de viering van 65-jaar Mendelcollege is afgelopen vrijdag een symposium georganiseerd voor medewerkers, oud-collega’s en de leerlingen van 6 vwo. Thema van het symposium was Brein en Bildung. Leerling Rik Stokvis uit 6 vwo introduceerde de sprekers op enthousiaste wijze.

Filosoof Daan Roovers benadrukte het belang van Bildung. Je kunt tijdens je schoolcarrière nog zoveel leren, uiteindelijk gaat het ook om het opdoen van ervaringen. Met behulp van Bildung ontwikkel je je vermogen om te kunnen gaan met vrijheid, met het onbekende, met de toekomst.

Wetenschapsjournalist Mark Mieras liet in zijn lezing zien dat het daarboven anders werkt dan we denken. Niet informatie maar nieuwsgierigheid, verwondering en verrassing vormen de basis voor kennis. In zijn aansprekende lezing liet hij zien hoe ons brein eigenlijk werkt.

Tussen de sprekers was er een muzikaal intermezzo door het Van Amsterdam Duo, een bijzondere en unieke combinatie van accordeon (Vincent van Amsterdam) en viool (Jeanine van Amsterdam).

Klik hier voor het fotoboek

Contact

Mendelcollege                       
Pim Mulierlaan 4                       
2024 BT Haarlem
023 - 52 58 421
info@mendelcollege.nl

Ontdek je talenten