Skireis 2020

6 februari 2020

Skireis 2020

Donderdag 6 februari vetrokken we in een luxe touringcar met 75 derde jaars leerlingen en 6 docenten richting Zell am See in Oostenrijk. Er werd veel gelachen, gevallen, opgestaan, gevallen en weer doorgegaan. We hadden fantastische omstandigheden; goede kwaliteit sneeuw en prima weer.

Na een goede reis kwamen we om 08.00 uur aan bij ons hotel. Snel even de tassen wegzetten en omkleden waarna we gelijk doorreden naar de piste. Daar stonden de ski-instructeurs van het CIOS ons al op te wachten. Deze derde en vierde jaars studenten hebben ons drie dagen intensief les gegeven. De docenten van het Mendel hadden al acht skigroepjes op niveau gemaakt. Vijf groepjes beginners en drie groepen met leerlingen die al enige ski ervaring hadden. Veel leerlingen trokken voor het eerst skischoenen aan, niet een hele makkelijke opgave… Om 10.30 uur stond iedereen op de piste en wat deed iedereen het goed!! Er werd veel gelachen, gevallen, opgestaan, gevallen en weer doorgegaan. We hadden fantastische omstandigheden; goede kwaliteit sneeuw en prima weer. Na het avondeten nog een avondprogramma met verschillende spellen. De studenten van het CIOS waren hierbij ook aanwezig wat onze leerlingen ook erg leuk vonden. Voldaan en behoorlijk moe gingen we allemaal op tijd naar bed.

Dag twee begon lekker op tijd. De beginnersgroepjes bleven eerst nog even onderaan de piste oefenen waarna ook zij snel met de gondel naar boven konden. Daar werd op de ‘echte’ piste verder geoefend. We zagen de leerlingen snel vooruit gaan en elke keer weer met een brede glimlach naar beneden skiën. Tussen de middag werd er op de piste gegeten. Veel skigroepjes aten bij en met elkaar. Leuk om te zien dat alle leerlingen door elkaar heen liepen en met elkaar in gesprek gingen om ervaringen uit te wisselen wat ze deze ochtend beleefd hadden. Aan het einde van de dag zagen we al veel leerlingen die behoorlijk goed konden skiën. De jaarlijkse groepsfoto werd nog even gemaakt waarna we met zijn allen met de gondel weer naar beneden gingen.
Het avondprogramma was dit keer een silent disco. Daar werden de zang- en danskwaliteiten van onze leerlingen getest. Iedereen was geslaagd! Na een paar overlooppogingen lag uiteindelijk iedereen weer keurig op zijn of haar eigen kamer en konden we lekker gaan slapen.

De laatste dag was aangebroken. We waren extra vroeg opgestaan om zo lang mogelijk van de dag te kunnen genieten. Voor veel jongens en meiden ging het opstaan een stuk lastiger. Ondanks dat was de sfeer opnieuw erg goed en had iedereen zin om te skiën. Omdat het bij iedereen zo goed ging mocht iedereen vandaag het laatste uurtje vrij skiën op de piste bij de Glocknerbahn. En wat was iedereen enthousiast en wat deden ze het goed. Nu kon iedereen aan elkaar laten zien hoe goed het ging. Er werd vreselijk veel gelachen.
Aan het einde van de dag werd er afscheid genomen van de skileraren, werden er wat Insta-verzoeken verstuurd en stapten we in de bus terug naar huis. De terugreis verliep goed, een wat langere tussenstop middernacht, omdat Ciara ons even kort gedag kwam zeggen. Uiteindelijk waren we maandag om 10.00 uur weer in Haarlem.

Beste leerlingen, super bedankt dat we met jullie mee mochten, we hebben genoten van jullie energie op de piste! De skidocenten van het Mendel.

Contact

Mendelcollege                       
Pim Mulierlaan 4                       
2024 BT Haarlem
023 - 52 58 421
info@mendelcollege.nl

Ontdek je talenten