Schoolroeien met mooie resutaten

11 juni 2019

Halverwege april zijn wij met behulp van dhr. De Jong en mw. Lemmink begonnen met het samenstellen en coachen van ploegen voor het schoolroeitoernooi. We hebben drie ploegen kunnen vormen met onervaren roeiers, waarmee we aan de slag zijn gegaan. Ze boekten al snel vooruitgang en hebben op het schoolroeitoernooi op het Spaarne een prachtige wedstrijd laten zien tegen het Hageveld. Tijdens deze wedstrijd zijn mooie tijden neergezet op het water en ook op de ergometers deden ze het erg goed. Wijzelf mochten ook meedoen in het ervaren veld, waar wij tegen jongens van het Hageveld hebben geroeid.

Na de wedstrijd op het Spaarne bleek er een mogelijkheid te zijn om aan het NK schoolroeien deel te nemen op de Bosbaan in Amsterdam. Dit viel helaas tijdens het Hemelvaartweekend, waardoor wij de enige complete ploeg waren en uit konden komen voor het Mendelcollege.  
Op de dag van het NK (31 mei) zijn wij samen met de jeugdcoördinator van het Spaarne en onze coach richting de Bosbaan vertrokken. We roeiden in onze eigen boot. We zijn gestart met de 500m-wedstrijd in het M 2x klas 4, 5, 6 veld, wat overigens het grootste veld van de dag was. We zijn de eerste wedstrijd als 4e geëindigd en stroomden hiermee direct door naar de A-finale. Na een pauze waren we weer helemaal opgeladen voor de tweede en laatste 500m. Helaas ging deze minder goed dan de eerste. Wegens een aantal slordigheidfoutjes hebben wij helaas de top 3 net niet bereikt, maar we zijn alsnog 5e van Nederland geworden! Al met al was het een erg leuk toernooi en ook nog eens met een mooi resultaat.

Calle Angenent en Rianne de Jonge (5V1)

Roeien 1

Contact

Mendelcollege                       
Pim Mulierlaan 4                       
2024 BT Haarlem
023 - 52 58 421
info@mendelcollege.nl

Ontdek je talenten