Samenwerken met basketbalvereniging aan topsport

21 maart 2020

Het Mendelcollege is in de running om de dertigste Topsporttalentschool van Nederland te worden. Daarvoor moeten er op de school minstens 35 leerlingen zitten die een topsportstatus hebben.

Door een samenwerking aan te gaan met basketbalvereniging Triple Threat trekt het Mendelcollege ongeveer 15 jonge talentvolle basketballers aan, die door hun topsportstatus vrijstelling van lesuren kunnen krijgen.

Rector-bestuurder Jan-Matthijs Heinemeijer van het Mendelcollege: "Haarlem als sportstad verdient een Topsporttalentschool, zoals elke grote stad in Nederland die sport hoog in het vaandel heeft staan." Hij hoopt binnenkort ook samenwerkingen tot stand te brengen met de Haarlemse verenigingen voor judo, voetbal, turnen, schaatsen en honk- en softbal. De school staat naast sportpark Pim Mulier en de IJsbaan Haarlem.

Basketbalcoaches Sebastiaan Bauer en Dominique Schemmekes van Triple Threat staan te trappelen om de basketbal in Haarlem weer naar een professioneel niveau te brengen: "Wij willen met onze talenten meer gaan trainen, ook overdag." 's Ochtends is tegenover het Mendelcollege, in de Provinciehal van de SRO, ruimte om te trainen. 's Middags na 16.00 uur kunnen de jeugdige basketbaltalenten trainen in de gymzaal van de school.

Met dank aan NH-nieuws:
https://www.nhnieuws.nl/nieuws/264464/mendelcollege-en-basketbalvereniging-triple-threat-gaan-samen-voor-topsport

foto TTS basketbal

Ontdek je talenten