Romereis 6V

3 november 2016

IMG 6857
Om 03:30 op 9 oktober 2016 ging het wekkertje alweer af. Broodje pindakaas naar binnen gepropt en in de auto naar Schiphol. Daar wachtte een vliegtuig op ons, zonder beenruimte. Ondanks dat, was de heenreis zeer gezellig. Iedereen probeerde nog wat achterstallige slaap in te halen of deed een potje kaarten of Mario kart.

Vanaf het moment dat we het vliegtuig uitstapten, werden we al bevangen door een heerlijk briesje van 28° Celsius. Zodra we onze bagage hadden achtergelaten in het hotel, gingen we gelijk de stad in. Rome was die zes jaar Latijn en/of 5 jaar Grieks meer dan waard. We hebben veel te veel gedaan om allemaal samen te vatten, dus we hebben een kleine selectie gemaakt.

Het Colosseum was een welkome binnenkomer op de eerste dag, die zeer werd gewaardeerd. Het was echt een geweldige ervaring om door het Romeinse amfitheater te lopen, voor veel leerlingen was dit ook de eerste keer. Het Pantheon was, op het bezoekje bij de ijssalon (met wel 150 smaken ijs) na, het hoogtepunt van de tweede dag. Het Pantheon is een enorm koepelvormig gebouw met een rond gat midden bovenin, ook wel de oculus genoemd.

De derde dag stond in het teken van Vaticaanstad, met als smaakmaker de Sint-Pieterkerk. Daar zijn we 551 treden opgelopen om uiteindelijk bovenin de koepel over heel Rome uit te kijken. Dag vier begon met een vlug ontbijt om half 7 en om 7 uur werd iedereen geacht in de bus te zitten op weg naar Pompeii. Hierbij is het wel leuk te vermelden dat een Italiaans ontbijt bestaat uit suiker met croissant, aardbeienjam, rare jus d’orange (hoop dat het jus d’orange was) en als je geluk hebt, een wit bolletje zonder zout. Voor de meeste Nederlandse boeren niet de meest ideale bodem voor een dagje weg. De eerste stop onderweg naar Pompeii was bij de Vesuvius, waar we het laatste stukje naar de top zelf mochten beklimmen. Daarna bezochten we Pompeii, dat door de uitbarsting van Vesuvius bedolven is en in zijn geheel bewaard is gebleven. Je loopt dus écht door een Romeinse stad. Het leukste was toch echt wel het ruzietje voor het bordeel, omdat de Italiaanse gidsen blijkbaar altijd denken voor te mogen dringen (dit ging mevrouw S. Meijer te ver!).  

Donderdag, de een na laatste dag alweer, moest helaas meneer G. Wartena vroegtijdig naar huis. Op het vliegveld kwam meneer Wartena Ronaldinho nog tegen, maar hij had geen tijd om een selfie met hem te maken. Helaas werkte het weer niet echt meer mee, dus moesten we noodgedwongen schuilen in de Alcott, onze favoriete winkel in heel Rome. Na voor twee tientjes de halve Alcott te hebben leeggehaald, was EINDELIJK onze vrije avond aangebroken. De docenten hadden namelijk de gave om zo te plannen dat we de hele week om precies 22:59 terug waren bij het hotel, en om 23:00 werd gecontroleerd of iedereen op zijn of haar kamer was.

De laatste dag had iedereen haast om de cadeautjes voor het gezin thuis nog snel in te slaan, om nog te genieten van de laatste twee kerkjes van de week of om de Alcott weer te plunderen. Toen zat de Romereis er alweer op. Veel plezier en succes voor de volgende groep.

Bekijk hier het fotoboek.

Contact

Mendelcollege                       
Pim Mulierlaan 4                       
2024 BT Haarlem
023 - 52 58 421
info@mendelcollege.nl

Ontdek je talenten