Robotica tijdens De Binnenjan

1 september 2021

Het was voor de eerste keer dat de Robocup-groep meedeed tijdens de introductiedagen van De Binnenjan.

De Robocup-groep is een buitenschoolse activiteit waarbij leerlingen uit alle klassen mogen werken en programmeren aan robots van Lego. Om Robotica beter te verankeren binnen de school zijn we afgestapt van het model om te werken met leerlingen uit de groepen 7 en 8 van het basisonderwijs.

Tijdens De Binnenjan kregen alle leerlingen uit de 1ste klas de gelegenheid om te werken met een Legorobots die geprogrammeerd dienden te worden met de taal RobotC. De bedoeling was om een simpele wedstrijd te rijden waarbij aan het einde extra punten te verdienen waren. Wie de snelst was en de hoogste scoren aan het einde had, was de groepswinnaar. Het ging hier over 60 leerlingen, 30 laptops, 30 robots en 5 wedstrijdvelden. Op de foto  valt te zien dat de robot binnen het witte vlak moest blijven, wat best wel lastig was.

Wij, docenten techniek, TOA en 5 robocup-groep leerlingen hebben drie erg leuke dagen mogen meemaken waarbij enthousiast door de leerlingen met de uitdaging is omgegaan. Tot onze grote opluchting werkte de 30 robots en laptops naar behoren en kunnen we terugkijken op een geslaagd experiment.

Hartelijke groeten, meneer Schalkx, meneer Wiedemeijer, meneer Frank, Josie, Anna, Thom en Nathanael. 

 

Klik hier voor de dagscorenlijst.

 

Binnenjan Robotica 2Binnenjan Robotica 1

Ontdek je talenten