Robocup Junior finale 2018

12 april 2018

Roodkapje en de wolf NK2

Het Mendelcollege was afgelopen zaterdag weer op meerdere onderdelen vertegenwoordigd op het NK Robocup Junior in de TU Delft.

Bij het onderdeel ‘Redden’ ging Jasper van den Nouland 4V1 voor de eerste plek. Helaas verloor hij nipt, maar hij kan trots zijn op een mooie tweede plek. Rick Karreman 6V1 deed mee op het onderdeel ‘Voetbal’, hij plaatste zich voor de finale, maar helaas wist hij deze niet te winnen vanwege een losgeschoten stroomkabel.

Dit jaar was de moeilijke wedstrijd ‘Arena’ met Ines Bolanos 4V1 en Rianne Arling 4V4 voor de laatste keer op het NK. Ondanks hun enorme inzet zijn ze niet in de prijzen gevallen.

Bij het onderdeel ‘Dansen’ deden de leerlingen uit groep 7 mee die gewonnen hadden tijdens de regionale finale van onze Science & Techniekclub. Dit jaar waren dat basisscholen de Wilgenhoek en de Beatrixschool. Helaas zaten beide teams in dezelfde poule. De concurrentie was heel erg hoog. De robot ‘The Mars Brothers’ van de Beatrixschool had succes en behaalde een derde plek.

De Science & Techniekclub leerlingen uit groep 8 van basisschool de Wilgenhoek en de St. Adalbertus deden mee op het onderdeel ‘Redden’. Hierbij behaalde de Wilgenhoek een derde prijs en de leerlingen van de St. Adalbertus de eerste prijs.

Het was een zeer geslaagde dag, die ook erg gewaardeerd werd door de vele ouders die aanwezig waren om hun kinderen aan te moedigen.

Bekijk hier het fotoboek.

Contact

Mendelcollege                       
Pim Mulierlaan 4                       
2024 BT Haarlem
023 - 52 58 421
info@mendelcollege.nl

Ontdek je talenten