Parijs 4M

5 november 2018

Parijs binnen twee dagen? Het kan gewoon! Dat heeft 4 mavo op de donderdag en vrijdag voor de herfstvakantie namelijk bewezen. Dat gaat als volgt. Stap 1: Zet je wekker om 03.00 uur. Stap 2: Sta op en stap in de bus. Stap 3: Geniet van Parijs!

Vroeg vertrekken heeft zo zijn voordelen. Dat bleek wel tijdens de voorspoedige busreis richting Parijs, waarbij we vrijwel alle files wisten te omzeilen en we moeiteloos door konden rijden richting het Ibis Hotel in Paris Nord. Na onze bagage daar te hebben uitgeladen werden we rond 12.00 door onze buschauffeur midden in Parijs afgezet. Ons bezoek kon nu echt gaan beginnen. Die eerste dag hebben we volgens diverse stappentellers maar liefst 18 kilometer te voet afgelegd. De Notre-Dame, Centre Georges Pompidou en de Champs-Élysées zijn enkele van de bezienswaardigheden die we te voet hebben bezocht. Na samen te hebben gegeten sloten we de dag af met een rondvaart over de Seine, waarbij we een prachtig uitzicht hadden op de verlichte Eiffeltoren.

Voor het ochtendprogramma van de tweede dag konden de leerlingen kiezen uit een bezoek aan de Eiffeltoren, het Louvre of het Aquarium van Parijs. Aansluitend hierop brachten we gezamenlijk een bezoek aan de Sacré-Cœur en Montmartre, voordat we rond 15.00 weer op de bus stapten om richting Haarlem te rijden.

Uit de reacties van de leerlingen op de terugweg viel op te maken dat de stedentrip een succes was. De leerlingen vonden dat ze heel veel hadden gezien van Parijs! Met een goed gemotiveerde en positieve groep kan je in korte tijd veel zien van een stad. We hebben ook geluk gehad met het prachtige weer!

Contact

Mendelcollege                       
Pim Mulierlaan 4                       
2024 BT Haarlem
023 - 52 58 421
info@mendelcollege.nl

 

 

Ontdek je talenten