Buitensportkamp 3H

1 oktober 2018

Op woensdag 26 september gingen we met de bus naar Putten. Op de locatie waren twee huizen en de twee klassen werden hierover verdeeld. De kamers stonden vol met stapelbedden, dus we sliepen met veel klasgenoten op een kamer.

Na de lunch ging onze klas suppen en kanoën. We liepen hiervoor naar het strand dat dichtbij was. Na afloop lekker een warme douche en we aten met twee klassen in een grote groepsruimte. In de avond speelden we levend cluedo, een groepje uit onze klas won die avond. Om 23.00 uur moesten we naar onze kamers en om middernacht moest het stil zijn. Dat was niet iedereen van plan. Een flink aantal klasgenoten heeft een tijdje buiten gestaan, beneden geslapen in de groepsruimte, etc. Uiteindelijk werd het diep in de nacht stil.

De volgende ochtend was het zeer zwaar om op te staan na zo weinig slaap. Na het ontbijt gingen we mountainbiken. Na een ritje door Putten gingen we racen door het bos. Terug op het kamp gingen we lunchen en daarna speelden we Expeditie Robinson. We hebben zelfs aan handboogschieten gedaan. Die avond aten we patat vanaf de tafels. Later in de avond was er een kampvuur, je kon spelletjes spelen of lekker losgaan in de disco. Die avond sliep iedereen wel snel na het korte nachtje de dag ervoor.

Op de laatste dag gingen we windsurfen. Met een nat wetsuit aan vertrokken we naar het strand. Het surfen was leuk, maar wel koud. Na afloop konden we nog lunchen bij de locatie. We sloten het kamp af met een groepsfoto van alle klassen. Om 14.00 uur kwam de bus en na een uurtje rijden waren we op het Mendel. Iedereen ging met een goed gevoel over het kamp naar huis.

Pascalle Janssen en Emma Nijenhuis, 3H2

klik hier voor het fotoboek.

Groep Buitensportkamp 3H

Contact

Mendelcollege                       
Pim Mulierlaan 4                       
2024 BT Haarlem
023 - 52 58 421
info@mendelcollege.nl

 

 

Ontdek je talenten