Nederlands Kampioen scholenploegenachtervolging 2018

8 februari 2018

Met grote trots melden wij dat het Mendelcollege in de categorie meisjes onder 14 Nederlands Kampioen schaatsen is geworden op het onderdeel ploegenachtervolging. DSC 9069Na plaatsing tijdens de voorrondes in Hoorn heeft het meisjesteam deelgenomen aan het NK schaatsen in het Olympisch stadion in Amsterdam. De meiden van het “onder 14 team” (Daphne Iskes, Manon Iskes en Lotte Kasten, uit drie havo) hebben een uitzonderlijke prestatie neergezet. Na twee plaatsingsrondes, in de vroege ochtend, kwalificeerden zij zich voor de finale. In het Olympisch Stadion versloegen zij de Friezinnen uit Sevenwolde en haalden zo de titel binnen. Coaches R. van de Hoogewerf en L. Stut vlogen elkaar in de armen toen zij constateerden dat hun leerlingen Nederlands Kampioen werden.

Op het Mendelcollege is schaatsen een vast onderdeel van de lessen lichamelijke opvoeding. Alle leerlingen maken kennis met de schaatssport en de grootste talenten worden geselecteerd voor de scholenploegenachtervolging. Zo werden de jongens van de categorieën “onder 14" en "onder 17” respectievelijk vijfde en zesde.

Na het succes van het debatteam is dit het tweede hoogtepunt voor het Mendelcollege in het jubileumjaar 2018. Het Mendelcollege bestaat in 2018 65 jaar. Hiermee toont het Mendelcollege de veelzijdigheid aan talenten op verschillende disciplines.

Bekijk hier het fotoboek.

DSC 9214

Contact

Mendelcollege                       
Pim Mulierlaan 4                       
2024 BT Haarlem
023 - 52 58 421
info@mendelcollege.nl

 

 

Ontdek je talenten