Mendelverkiezingsdebat

1 maart 2021

Met grote trots kondigen wij jullie het 8e Mendelverkiezingsdebat voor scholieren aan. Op woensdagochtend 3 maart zullen 6 landelijk bekende politici met elkaar de degens kruisen in de aula van onze school. Onze docent maatschappijleer Camiel van de Laarschot is er opnieuw in geslaagd een indrukwekkende line up van deelnemende politici bijeen te krijgen!
Gespreksleider is Rogier Elshout van het Nederlands Debatinstituut. Het wordt ongetwijfeld een mooi, spectaculair en actueel onderwijsevent. De deelnemers zijn:
- Renske Leijten, nummer 2 SP
- Steven van Weyenberg, nummer 7 D66
- Barbara Kathmann, nummer 7 PvdA
- Lisa Westerveld, nummer 10 GroenLinks
- Zohair el Yassini, nummer 15 VVD
- Julius Terpstra, nummer 20 CDA

Vanwege de huidige beperkingen kunnen we helaas slechts 25 leerlingen toelaten. Deze leerlingen zijn lid van onze debatclub, aangevuld met leerlingen uit 6V, 5H en 4M. Het programma bestaat uit een openingsspeech van de politici gevolgd door 4 debatrondes die telkens beginnen met een 1 op 1 debat. We eindigen met de slotspeech van de politici en de prijsuitreiking.

Het hele debat wordt op professionele wijze gefilmd zodat de leerlingen die niet aanwezig kunnen zijn later het debat alsnog in de lessen kunnen zien. Tenslotte is dit debat een onderwijsevent dat prachtig past in de actualiteit van de lessen maatschappijleer. Dus het filmmateriaal zal ook volop ingezet worden in de lessen (fysiek en online) ter verrijking van het onderwijsprogramma. We zien ernaar uit!

Ontdek je talenten