Mendelschrijfwedstrijd

23 juni 2021

De Spaarndamse schrijfster Anne-Gine Goemans gaf het afgelopen schooljaar dertig gastlessen creatief schrijven. Wij zijn er trots op dat we in een moeilijk coronajaar op deze bijzondere manier werkten aan bevordering van lezen en schrijven op mavo, havo en vwo.

Als afsluiting konden alle Mendelleerlingen meedoen aan een schrijfwedstrijd en we ontvingen maar liefst vijftig inzendingen. Goemans' uitgeverij AmbolAnthos gaf álle deelnemers een Holy Trientje (Goemans' laatste titel) om een steentje bij te dragen aan leesbevordering onder jongeren.

Ook bijzonder is dat Arno Koek, de eigenaar van boekhandel Blokker te Heemstede, in de jury zat en hij overhandigde de prijs aan Noa Schaeffer uit 5V5 voor haar verhaal De laatste wandeling. Noa's verhaal is te lezen op deze website. De tweede prijs ging naar Aliza Mulder ook uit 5V5 voor haar verhaal Een half jaar. Esmee Busé uit 4M1 kreeg de derde prijs voor haar verhaal Pannenkoek. Ten slotte ontvingen Quinten van Veen uit 4V1 en Cleo Verveer uit 2GA een aanmoedigingsprijs. Gefeliciteerd!

Klik hier voor:  De laatste wandeling, door Noa Schaeffer

leeswedstrijd1leeswedstrijd2

Ontdek je talenten