Mendelcollege Team in de European Youth Parliament Nationale Selectie

16 februari 2018

Van 9 tot en met 12 februari hebben zeven leerlingen meegedaan aan de nationale ronde van het European Youth Parliament (EYP) in Utrecht. Het waren vier lange dagen, waarin leerlingen van in totaal dertien scholen samenkwamen. Ze werden allemaal verspreid over verschillende teams, waar ze eerst iedereen moesten leren kennen om de daaropvolgende dagen met ze samen te werken om grote problemen aan te pakken. Hoe gaan wij bijvoorbeeld om met cryptocurrencies? En hoe wordt de EU minder afhankelijk van de grootmachten wat betreft de energiehandel? Elk team kreeg een onderwerp toegewezen en moest daar passende oplossingen voor bedenken alsof zij zelf de EU waren.

Naast groepswerk en serieuze debatten was er ook ruimte voor gezelligheid. Er was een feest, een diner samen met de nieuwgevormde teams bij verschillende Utrechtse restaurants en een redelijk aantal Just Dance-sessies. Kortom, er was een balans tussen het harde werk en het genot van het sociale contact.

De nationale ronde was een selectieronde, waarin leerlingen individueel geselecteerd konden worden om Nederland te vertegenwoordigen in een van de internationale sessies van het EYP. Daar komen teams uit bijna 40 landen samen in één stad om de discussies grootser aan te pakken dan bij de nationale rondes. Eén van onze leerlingen (Stijn Vleugels) is geselecteerd voor de ronde in Vilnius (die maar liefst negen dagen duurt!) en de andere leerlingen (Nathan van Zeevenhooven, Simon Grijmans, Rik Stokvis, Reinier Pluis, Olivier Eijkelboom en Elmar Post) hebben de kans om zich in te schrijven voor allerlei andere sessies in landen als Noorwegen, Spanje en Duitsland!

EYP teamfoto

Contact

Mendelcollege                       
Pim Mulierlaan 4                       
2024 BT Haarlem
023 - 52 58 421
info@mendelcollege.nl

 

 

Ontdek je talenten