Mendelcollege Nederlands debatkampioen 2018!

8 februari 2018

Met grote trots melden wij dat het Mendeldebatteam zaterdag 20 januari de landelijke finale op de Universiteit van Utrecht gewonnen heeft. Van 120 deelnemende scholen bleken zij de beste debaters. Het Mendelcollege mag zich in 2018 Nederlands kampioen en dé beste debatschool van Nederland noemen. Carli Kooijman, Merel van Offenbeek, Rik Stokvis en Stijn Harder, leerlingen van klas 5 en 6 gymnasium/atheneum, hebben een fenomenale prestatie geleverd. Na 4 enerverende rondes kwalificeerden zij zich voor de finaleronde, waarin zij de stelling “Er moet een robotaccijns worden ingevoerd” moesten verdedigden. Voor een volle en meelevende zaal hielden de Mendeliers het hoofd het beste koel en wonnen ze de finale! Ook hun coaches, de docenten Camiel van de Laarschot en Sanne de Boer, delen in de vreugde.

Op het Mendel is debatteren een vast onderdeel van de lessen Nederlands en maatschappijleer en onderdeel van het schoolexamen. Alle leerlingen worden op dit gebied getraind, de grootste talenten worden lid van de diverse debatteams die de school heeft.

Op maandagmiddag 22 januari worden de leerlingen om 13 uur op school gehuldigd.

Voor het Mendelcollege dat in 2018 zijn 65-jarig bestaan viert is dit de gedroomde start van een feestelijk lustrumjaar!

IMG 6583

Lees ook het stuk in het Haarlems Dagblad:
krant HD

Contact

Mendelcollege                       
Pim Mulierlaan 4                       
2024 BT Haarlem
023 - 52 58 421
info@mendelcollege.nl

 

 

Ontdek je talenten