Madrid 3TTO

6 november 2018

Ondanks wat langzaam rijdend verkeer richting Schiphol staan we met de hele klas op tijd bij de incheckbalies op Schiphol op maandagochtend. Bestemming: Madrid. Veel meiden mogen zich gelukkig prijzen met hun rolkoffers, zonder wieltjes zouden ze amper te tillen zijn geweest. Een aantal jongens redt het deze week met slechts een tasje handbagage.
We worden hartelijk ontvangen door Antonio van I.E.S. Atenea, onze Spaanse partnerschool. Onze leerlingen maken vervolgens kennis met hun Spaanse exchange partners. Altijd even spannend, hier en daar wat gegiechel, maar vooral een warme Zuid-Europese ontvangst. In de namiddag bezoeken we Alcalá de Henares en op dinsdag krijgen de leerlingen les op de Spaanse school, in onder andere Art, Social Studies, P.E. en zelfs een introductieles Spaans.
Woensdag brengen we een bezoek aan Madrid, de Spaanse leerlingen geven uitleg bij de vele bezienswaardigheden. We sluiten de middag af in de roeiboten in het prachtige Retiro Park. Gelukkig zijn er ook nog wat leerlingen die droog uit de bootjes stappen, in ieder geval droogt het schitterende weer de natte shirts. 's Avonds is er een dinner party en er wordt gedanst met Spaans temperament.
Donderdag rijden we met de bus naar het waanzinnig mooie Toledo en dan is er na een laatste nachtje slapen het afscheid op vrijdagochtend (waarbij er hier en daar een traantje vloeit). Een geweldige en verrijkende ervaring.

5d434a58 ff4d 439f 82af fa8252e80e6b

Contact

Mendelcollege                       
Pim Mulierlaan 4                       
2024 BT Haarlem
023 - 52 58 421
info@mendelcollege.nl

 

 

Ontdek je talenten