Maatschappelijke stage 3 mavo

21 april 2017

ZC De Rijp 2
In de week van 3 april zijn alle leerlingen van 3 mavo op maatschappelijke stage geweest. Het Mendelcollege houdt vast aan de stage omdat zij dit een zeer waardevolle ervaring vindt voor haar leerlingen en het wordt ook zeer gewaardeerd door de diverse stageplaatsen. Het is weer een hele mooie week geworden.

De organisatie van de stageweek begint al in februari met het zoeken van een stageplaats door de leerlingen. Voor vele is het zoeken, contact leggen en goede afspraken maken ook al een project op zich. Uiteraard begeleiden we de leerlingen daar goed bij.

Aan het begin van de stageweek wordt er altijd even gebeld met de stageplaatsen en meteen kwamen de eerste positieve reacties al: ‘Wat een leuke kinderen’, ‘Ze zijn al heel druk bezig’, ‘Enthousiaste meiden’. De mentoren en docenten hebben tijdens de stageweek verschillende bezoekjes gebracht aan de leerlingen. Dat wordt altijd zeer gewaardeerd door de stageplaatsen en de leerlingen.

Het einde van de week wordt traditiegetrouw afgesloten op school, zodat de leerlingen hun ervaringen kunnen uitwisselen. De leerlingen krijgen ook een certificaat. We bekijken foto’s en luisteren naar elkaars verhalen en sturen een bedankkaartje naar de stageplaatsen. De stageperiode wordt afgesloten met een opdracht bij Nederlands. In een recente enquête onder de leerlingen over de Maatschappelijke stage gaven veel leerlingen aan dat de stageperiode best langer zou mogen duren. We hebben het opgevat als een mooi compliment voor de Maatschappelijke stage.

Bekijk hier het fotoboek.

Contact

Mendelcollege                       
Pim Mulierlaan 4                       
2024 BT Haarlem
023 - 52 58 421
info@mendelcollege.nl

 

 

Ontdek je talenten