Londen 5 Havo

5 november 2018

Weinig dingen in je schoolcarrière laten zo’n indruk achter als een week lang op stap met je klasgenoten naar een wereldstad als Londen. Ook dit jaar hadden bijna tachtig 5-havo leerlingen het voorrecht om zo’n reis te maken, en het was weer onvergetelijk. Na een voorspoedige busreis naar Calais verliep de boottocht naar Dover rustig en konden de reizigers met spanning uitzien naar de ontvangst in hun gastgezinnen in Zuid-Londen. Gelukkig wende alles snel en kwamen gesprekken snel op gang. De interviews die de leerlingen die avond moesten afnemen bij hun gastgezinnen getuigden ook dit jaar weer van een gezellig samenzijn en zelfs van diepe gesprekken over de Brexit.

Dinsdag stond in het teken van het ontdekken van de hoogtepunten van de stad in onze eigen bus. De Houses of Parliament, de London Eye, Piccadilly Circus, alles werd door een gediplomeerde Londense gids grondig uit de doeken gedaan en van kleurrijke anekdotes voorzien. Een leuke foto opdracht en een bezoek aan de National Gallery sloot deze culturele dag waardig af.

Woensdag schakelden we van hoogtepunt naar hoogtepunt. Ondanks het wat druilige weer was de traditionele Changing the Guard bij Buckingham Palace een schitterend schouwspel, evenals het ritje in de geweldige London Eye. We vervolgden met een bezoek aan het indrukwekkende Imperial War Museum, en, ´s avonds, als apotheose, de overdonderende musical The Lion King.

'Zelf doen' was het thema voor donderdag. De leerlingen hernieuwden hun kennis van het openbaar vervoer (met, uiteraard, de Tube), verrichtten nader onderzoek in musea (Science Museum, Natural History Museum, en het Victoria and Albert Museum), konden een creatieve speurtocht afleggen in de London Magical Mystery Tour, en werden ’s middags in de gelegenheid gesteld om kennis te maken met de Britse middenstand (ook wel “shoppen” genoemd). ´s Avonds werd de reis afgesloten met 'pub grub' in The White Bear, een weergaloos sfeervolle pub met een eeuwenoude historie.

En toen was het alweer vrijdag: de terugreis. Wederom verliep ook dit deel van de reis vlekkeloos en een rustige Noordzee begeleidde ons naar Calais, van waaruit we een snelle rit huiswaarts konden maken. Jammer dat het weer voorbij is; het was weer een topreis!

 

 

 

Contact

Mendelcollege                       
Pim Mulierlaan 4                       
2024 BT Haarlem
023 - 52 58 421
info@mendelcollege.nl

Ontdek je talenten