Kennismaken met het HBO

20 december 2018

In de maand december zijn de 3 havo klassen naar Hogeschool Inholland geweest om kennis te maken met een hbo-school in het algemeen en hbo-studies in het bijzonder.
In het algemene deel van de middag werden de leerlingen voorgelicht over de diverse vakken en keuzes in het profiel. Daarna zijn de leerlingen in vier workshops uiteen gegaan.

Elke leerling volgde vier workshops (NT, NG, EM en CM). De workshops werden gegeven door studenten, aansluitend bij de vier profielen NT, NG, EM en CM. De leerlingen werden door middel van opdrachten aan het denken gezet over profielkeuze, zoals 'welke studiekeuzemogelijkheden heb je met een bepaald profiel?'
De klassen zijn tijdens de mentorlessen aan de slag geweest met het programma Keuzeweb, onderdeel van Dedecaan.net, om uit te zoeken welk profiel zij gaan kiezen voor de bovenbouw havo. De kennismakingsmiddag sloot hierbij aan.

Een belangrijke site om informatie over diverse hbo-studies te krijgen (met de toelatingseisen) is: www.studiekeuze123.nl. Het was een informatieve en gezellige middag.

 

Contact

Mendelcollege                       
Pim Mulierlaan 4                       
2024 BT Haarlem
023 - 52 58 421
info@mendelcollege.nl

 

 

Ontdek je talenten