Jongens en meisjes naar de voetbalfinale

7 mei 2019

Zowel de jongens van klas 3 en de meisjes van klas 1 hebben zich geplaatst voor de landelijke finale van het schoolvoetbaltoernooi: Olympic Moves. Op vrijdag 7 juni verdedigen zij in Arnhem de kleuren van het Mendel.

Wat een thriller, op donderdag 18 april op de velden van BVC, waar de jongens van klas 3 kampioen werden. De jongens van klas 1 deden het ook zeer goed en de meisjes van klas 3 verloren uiteindelijk één wedstrijdje te veel om door te kunnen. Keepster Laura wist nog wel een penalty te stoppen, maar het mocht uiteindelijk niet baten. Wel waren de meiden het leukste team uit de poule!

De meisjes van klas 1 speelden als enige op de velden van Olympia. Dat was wel jammer. Gelukkig hoefden zij niet te selecteren, want er waren maar negen aanmeldingen. Maar wat een topteam! Een mooie mix van voetbaltechnische kwaliteiten en fysiek talent!

Dat we een aardig team hadden, bij de jongens van klas 3, bleek al bij de selectietrainingen. Het was lastig om slechts acht te mogen selecteren. Maar dat zij ook de hooggespannen verwachting waarmaakten was een feestje waard. De poulewedstrijden waren een walk-over. Van het Schoter werd zelfs met 8-0 gewonnen! In de kwartfinale en halve finales waren zij de Amsterdamse topscholen de baas. De finale werd gespeeld tegen een school uit Purmerend. Het was een ware uitputtingsslag. De laatste rondes werden achter elkaar gespeeld. Er was dus weinig tijd om te herstellen. In de finale kwamen we, met goed voetbal, al snel tot 1-0. Koen miste nog een mega-kans (over op de doellijn!!!) op 2-0 en dus was het billenknijpen de laatste minuten. De tegenstander ging de ballen voor de pot gooien en een klein foutje werd ons fataal; 1-1, vlak voor tijd. Om tot een winnaar te komen werd er direct overgegaan op penalty’s. En waar de spelers van topclubs nog wel eens falen waren onze jongens zeer vaardig in het nemen van strafschoppen. Alles raak! Dus moest de keeper het doen. En die deed het. Sebbo wist de voorlaatste strafschop te stoppen en werd zo de held van de dag! Wat een feest.

Veel succes bij de finale in Arnhem, jongens van klas 3 en meisjes van klas 1!

Bekijk hier het fotoboek.

DSC05206

Contact

Mendelcollege                       
Pim Mulierlaan 4                       
2024 BT Haarlem
023 - 52 58 421
info@mendelcollege.nl

Ontdek je talenten