Gymnasiumdag onderbouw 2019

7 november 2019

Op vrijdag 1 november om tien over acht stonden de leerlingen uit 2 en 3 gymnasium op de bussen te wachten om naar Artis in Amsterdam te gaan voor onze Gymnasiumdag. We kregen de opdracht een selfie te maken met een gekozen dier voor een poster die we aan het maken zijn, en we deden een speurtocht in tweetallen. In de klas gaan we ons dier nog laten evolueren tot Mendeldier!
Voor de speurtocht moesten we bijvoorbeeld de Latijnse naam van dieren vinden en deze indelen volgens Aristoteles' scala naturae. Met andere woorden de indeling volgens Aristoteles. Het weer zat niet helemaal mee, maar het kon ons niks schelen en we zijn vrolijk doorgegaan met de speurtocht.
Om half twaalf verzamelden we weer bij de ingang om aan de wandeling naar de schouwburg te beginnen. Helaas begon het toen echt te regenen. Maar na een poosje lopen kwamen we bij de schouwburg aan. Daar werden we in drie groepjes opgedeeld, en om beurten rondgeleid door drie verschillende acteurs die oud Griekse schrijvers speelden. Eerst brachten ze ons ergens in de schouwburg en legden ons uit wat er werd gedaan. Zo zijn we bijvoorbeeld achter het podium geweest en in de kleedkamers. Daarna speelden ze een stukje zoals dat in het oude Griekenland werd gedaan: één acteur speelt verschillende rollen. Zelf hadden ze geen maskers, maar vroeger deed de acteur een ander masker op als hij een andere rol speelde.
Aan het einde deden we een quiz over de verhalen die ze ons hadden verteld. Mijn team heeft het erg goed gedaan, maar team blauw deed het beter en won baklava. Het was heel leuk, een echte topdag!

Lara D'Arco uit 2EG1

Klik hier voor een sfeerimpressie

Contact

Mendelcollege                       
Pim Mulierlaan 4                       
2024 BT Haarlem
023 - 52 58 421
info@mendelcollege.nl

Ontdek je talenten