Gymnasiumdag

11 juli 2019

De tweede en derde klas van het gymnasium hadden donderdag 20 juni gymnasiumdag. Het was super leuk, je moest een strip gaan maken over de Trojaanse oorlog. Je kreeg in de ochtend een workshop je kon kiezen uit : 1. Koken, en wat de kokers hadden gekookt onder leiding van een professionele kok gingen alle klassen eten tijdens het middag eten. Het was een typische oud romeinse lunch, het was heel lekker. 2. Zwaard maken, je ging onder leiding van een docent een zwaard maken die je kon gebruiken in je strip. 3. Fotografie, in de workshop fotografie kreeg je van een professional technieken mee waarmee je beter foto’s kon maken en om je foto’s kon editen voor je strip. 4. Grieks kapsel & make-up, hier leerde je over hoe oude Griekse/romeinse meisjes zich opmaakte en hoe hun kapsels eruit zagen. 5. Speerwerpen & creativiteit, hier leerde je hoe je het best kon speerwerpen en bij creativiteit maakte je armbandjes en sierraden die je in je strip kon gaan gebruiken.
De workshop begon om 9:00-11:45 met een pauze tussendoor, daarna hadden we een Romeinse lunch tot 12:30. We gingen daarna naar het wed om de foto’s voor je strip te gaan maken, het was daar heel gezellig. Iedereen had zijn eigen deel van de Trojaanse oorlog en als je alle strips bij elkaar zet hoort het een kloppend verhaal te vormen, elke strip is ongeveer 20 plaatjes. Veel kinderen hadden ook eigen spullen meegenomen om de strip nog leuker te maken. Je werkte natuurlijk ook in groepjes van 4-6 die je in de klas moest vormen. Dat duurde ongeveer tot 14:00, daarna kon je gaan zwemmen in het wed niet iedereen heeft dat gedaan, maar het mocht wel.
Wij zaten bij fotografie en dat was heel leuk, we hebben de technieken die we daar geleerd hebben zeker in de strip gebruikt. De strip is uiteindelijk ook heel tof geworden! We vonden de project dag heel leuk en hopen dat er volgend jaar weer een gymnasiumdag is.

Selim Urfali, Egbert Meijer 2EG1

Bekijk hier het fotoboek.

24acf640 ec47 4869 a5ad e6ca691b6f12

Contact

Mendelcollege                       
Pim Mulierlaan 4                       
2024 BT Haarlem
023 - 52 58 421
info@mendelcollege.nl

Ontdek je talenten