Op reis voor het Goede Doel

1 juni 2018

Vanwege het 65-jarige jubileum van het Mendelcollege wordt er een Goede Doelen Dag georganiseerd op 11 juli 2018. Leerlingen van de eerste en tweede klassen gaan geld inzamelen voor de kinderen van het Pannbucholai tehuis en de Chirumalar School om zo de lunches voor de kinderen financieel te steunen te steunen en geld te geven voor bedden en tafeltjes.

Vanuit het Mendelcollege gaan Rik Stokvis en Elmar Post, beiden leerlingen uit 5 vwo, en de heer E. van Rooij (docent) van 8 tot 17 juni naar India om Pannbucholai en de Chirumalar School te bezoeken. Rik en Elmar zullen hun ervaringen, voorafgaand aan de Goede Doelen Dag, als ‘Youth Ambassadors’ delen met de leerlingen van het Mendelcollege die zich in gaan zetten voor de fondsenwerving.

Oud-Mendelier Pim Zaremba (begeleider van Youth Ambassadors van de Stichting Batang Pinangga) en Ebel Dijkstra (voorzitter van de Stichting Eerlijk Delen) vergezellen de Mendeliers Rik en Elmar bij hun bezoek aan Pannbucholai en de Chirumalar School en onderzoeken de mogelijkheden voor toekomstige Youth Ambassador programma’s.

Het tehuis Pannbucholai, en de bijbehorende school Chirumalar, zijn gelegen in het plaatsje Vellakulam (70 kilometer van Tiruchirappalli) in de deelstaat Tamil Nadu in Zuidoost India. De Chirumalar School verzorgt zowel basisonderwijs als voortgezet onderwijs.

9

Pannbucholai en de Chirumalar School maken onderdeel uit van de Stichting Mahalir Vidiyal Trust; een particulier initiatief (zonder overheidssubsidie), een soort woongroep waar ongeveer 20 volwassenen en 50 kinderen wonen. De volwassenen van Pannbucholai ondersteunen de lokale bevolking, o.a. door kinderen een thuis te bieden en door scholing.

Leonard Fernando geeft leiding aan het tehuis en de school. Medewerkers van Pannbucholai zorgen voor de kinderen die daar wonen en naar de Chirumalar school gaan.

De Chirumalar School staat goed bekend waardoor er ook kinderen van ver, met de bus, naar deze school komen die zodoende een streekfunctie heeft.

10Er zijn verschillende behoeftes waarvoor hulp gezocht wordt. Zo is er een middagmaaltijd programma gestart voor de schoolkinderen die (vanwege armoede or om andere redenen) geen lunch mee kunnen nemen naar school. Het gaat om ruim 200 kinderen die 5 dagen per week lunch nodig hebben. Daarnaast heeft het tehuis bedden en tafeltjes nodig voor de kinderen.

De volgende (Duitstalige) website geeft informatie over Mahalir Vidiyal Trust en de Chirumalar School: http://vanakkam.at/über/index.html

Contact

Mendelcollege                       
Pim Mulierlaan 4                       
2024 BT Haarlem
023 - 52 58 421
info@mendelcollege.nl

 

 

Ontdek je talenten