Goede Doelen Reis

25 juni 2018

Twee Mendeliers Rik Stokvis en Elmar Post (beide 5-vwo), Ebel Dijkstra van de stichting Eerlijk Delen, Pim Zaremba (oud-Mendelier en begeleider van Youth Ambassadors) en Enrico van Rooij (docent) zijn van 8 juni tot en met 17 juni naar het kindertehuis Pannbucholai in India geweest. Ze hebben daar kennis gemaakt met de kinderen en de staff van dit kindertehuis en de bijbehorende Chirumalar School.

Rik en Elmar hebben samen met Pim, gesport met de kinderen lesgegeven, geholpen met koken, sportartikelen en muziekinstrumenten gekocht en (gezamenlijke) optredens verzorgd. Daarnaast mochten ze een speelplaatsje openen dat door de Stichting Eerlijk Delen geschonken is. Ook zijn we een stukje gaan fietsen en hebben daarbij spontaan een familie van een van de schoolkinderen bezocht.
Het was een enerverende en fantastische tijd waarbij we ook kort nog wat van Mumbai en Tiruchirappalli gezien hebben.

IMG 3443

Deze week gaan Rik en Elmar hun belevenissen vertellen aan alle eerste en tweede klassen. Deze leerlingen gaan vanwege ons 65-jarige lustrum (met de Goede Doelen Dag op woensdag 11 juli as.) geld ophalen voor dit kindertehuis, waarbij geld opgehaald wordt voor tafels en stoelen voor in de school en voor een lunchprogramma voor kinderen uit de omliggende dorpen die zelf niet genoeg middelen hebben voor een middaglunch.

Klik hier voor het fotoboek.

Enrico van Rooij.

Contact

Mendelcollege                       
Pim Mulierlaan 4                       
2024 BT Haarlem
023 - 52 58 421
info@mendelcollege.nl

 

 

Ontdek je talenten