Girlsday Tata Steel

8 april 2022

Dat techniek niet alleen een mannending is, bleek maar weer tijdens de Girlsday bij Tata Steel. De meiden uit onze onderbouwklassen maakten donderdag 7 april kennis met de technieksector en volgden verschillende workshops.

girlsday 04   girlsday 03   girlsday 01


Nina Louwrier en Emelie Veerman uit 2 mavo maakten een verslag: 

 

Wij gingen naar Tata Steel met 23 meisjes uit verschillende tweede klassen en werden ontvangen bij de receptie naast de kantine. In een hal stelden vrouwelijke medewerkers zich voor en zij vertelden wat we gingen doen. We werden eerst opgedeeld in scholen en daarna in groepen. In onze groep kregen wij een presentatie over blikken en waarom het zo belangrijk is voor Tata Steel en het milieu. Daarna kregen we een filmpje te zien over een soort tunnel van staal met daarin een trein die door magneten wel 1000 km/uur kan! Je kunt dan vanuit Nederland in 50 minuten in Parijs zijn. We moesten zelf ook zo’n tunnel maken van papier, plakband, 2 bekertjes en 2 metalen staafjes. De papieren tunnel werd opgehangen en daar werden gewichtjes aan gehangen. Welke tunnel kon de meeste kilo’s dragen. Vervolgens gingen we met een bus naar de Tata Steel fabrieken en gingen we van binnen kijken hoe alles eruit zag. We moesten een pak, helm, oordopjes en beschermingsbril op. Helaas werkten de machines niet, maar het zag er toch interessant uit.  

Daarna gingen we weer terug met de bus naar het hoofdgebouw. Daar stond een heerlijke lunch voor ons klaar. Er waren lekkere broodjes en zelfs kroketten! Tijdens de lunch werden sommige meiden geïnterviewd door iemand van RTV Noord-Holland, dat ging over hoe we het tot nu toe vonden en waarom we ons hadden opgegeven voor deze dag. 

Na de lunch werden we naar een zaal geroepen en moesten we een robot in elkaar gaan zetten. We kregen een doosje met daarin allerlei onderdelen van een robot. Het was nog een hele klus om een robot in elkaar te zetten. Maar de lekkere chocolademelk die we kregen maakte alles helemaal goed. We hadden in principe de hele robot af, maar we gingen alleen nog wat leuke details toevoegen nog twee oogjes en twee armen. En toen was eindelijk de robot af! We mochten de robot mee naar huis nemen. Maar voordat we naar huis mochten gingen we nog met alle meiden een groepsfoto maken.  

 

Ontdek je talenten