Girlsday bij Tata Steel

11 april 2019

IMG 20190409 WA0004Girlsday is een evenement om techniek bij meisjes te promoten. Op dinsdag 10 april zijn we met 15 enthousiaste meiden uit de tweede klas op de fiets naar Tata Steel in IJmuiden gefietst voor de jaarlijkse Girlsday. Het werd een leuke en inspirerende dag.

De dag was verdeeld in drie workshop rondes. Voor ons betekende ronde 1 uitleg van en een opdracht over de hyperloop (misschien wel het transportmiddel voor de toekomst). Met een VR-bril op leerden we hoe het personeel van Tata wordt opgeleid. We kregen een virtueel inkijkje in de fabriek waar ze robots programmeren.
Ronde twee ging over een ‘iglo’ van blikjes.
Ronde drie was een bezoek aan de DZL (dompel verzink lijn), helaas was er storing dus deze was niet bedrijf. Het was toch indruk wekkend om al deze grote machines te zien.
Op deze manier hebben we inzicht gekregen in waar het staal van Tata Steel allemaal voor gebruikt wordt, daar sta je vaak niet bij stil. Hopelijk zijn er van onze meiden ook weer een aantal enthousiast geworden voor een studie in de techniek.
Met een leuke ervaring rijker fietsten we terug naar school.

Bekijk hier het fotoboek.

Contact

Mendelcollege                       
Pim Mulierlaan 4                       
2024 BT Haarlem
023 - 52 58 421
info@mendelcollege.nl

 

 

Ontdek je talenten