Geschiedenis en natuurkunde docent van het jaar

19 april 2021

Het Rijksmuseum Amsterdam is op zoek naar de geschiedenisdocent van het jaar!

Leerlingen uit 4M wisten het wel en zij hebben Lucas Dickmann voorgedragen voor deze nominatie. Hoe gaaf is het dat deze groep leerlingen uit 4 mavo van de nominatie afwisten én de moeite hebben genomen om te beargumenteren waarom zij vinden dat Lucas de geschiedenisdocent van het jaar is.

Hoe geweldig is het om zojuist te horen dat Lucas door de jury tot de laatste selecte groep van 15 genomineerden behoort. In september zal er een lesbezoek plaatsvinden en daarna wordt de nummer 1 bekend gemaakt.

Voor Lucas kan het nu al niet meer stuk. Waardering van je eigen leerlingen voor je lessen en alles eromheen. Hoe mooi dat deze groep leerlingen aandacht heeft voor de kwaliteiten van de docent en dat wereldkundig wil maken.. Daarnaast zegt het heel veel over de relatie en over hoe we met elkaar omgaan op het Mendel. Dat alleen is al goud. Kortom: alleen maar winnaars.

Natuurkunde vereniging op zoek naar Natuurkundedocent van het jaar 2021

Ook Onne Slooten was dit jaar genomineerd voor Natuurkundedocent van het jaar. Onne is al jarenlang een zeer gewaardeerd Natuurkundedocent op het Mendelcollege.

Onne is behalve een aimabel mens ook een buitengewoon goede docent en collega. Leerlingen zijn zeer op hem gesteld vanwege zijn goede relatie met hen en zijn grote vakmanschap. Daarnaast is Onne binnen en buiten het Mendelcollege een belangrijke onderwijsontwikkelaar.

Uiteindelijk heeft een jury van de Natuurkunde vereniging Nederland een voordracht van drie docenten gedaan en daar was Onne er één van. Dit was al geweldig natuurlijk. Helaas kan er maar één winnen en heeft hij een eervolle vermelding gekregen, maar voor ons is hij natuurlijk de winnaar!

Ontdek je talenten