Finale Biologie Olympiade 2018

17 mei 2018

biologie olympiade2
Elk jaar doen de leerlingen van het Mendelcollege uit 6V voor het vak biologie mee aan de Biologie Olympiade. Het gaat om een toets die door haar moeilijkheidsgraad alle kenmerken heeft van een wedstrijd. De toets van de eerste ronde wordt op school afgenomen en bestrijkt de duur van twee lesuren. Bijna al onze leerlingen met biologie deden mee, en dat zijn er ongeveer 85.

Eén van hen deed het uitzonderlijk goed. Van de 15.000 leerlingen uit de bovenbouw van in totaal 263 scholen die landelijk deelnemen behoorde onze Rutger Ettes bij de best 100. Hij mocht naar een voorbereidende dag bij het jubilerende Wageningen University en Research Instituut en hij deed begin april mee aan de tweede ronde. Daar ging het bestuderen van een studiebundel over microbiologie aan vooraf.

Ook in deze tweede ronde presteerde Rutger weer goed. Hij kwam in de top twintig en daarmee heeft hij een plaats verdiend in de finale van Nederland. Deze finale vindt plaats van 5 tot 12 juni bij Wageningen University.

De beste vier van dit onderdeel in Wageningen zijn verzekerd van een prachtige tijd bij de Internationale Biologie Olympiade in Teheran, Iran van 15 – 22 juli 2018.
Deze finale is live te volgen op Facebook en de Instagram-pagina.

Wordt Rutger onze nieuwe man in Teheran?

Contact

Mendelcollege                       
Pim Mulierlaan 4                       
2024 BT Haarlem
023 - 52 58 421
info@mendelcollege.nl

 

 

Ontdek je talenten