European Youth Parliament

19 december 2019

Het weekend van 13, 14 en 15 december heeft op het Mendelcollege de selectie conferentie van het European Youth Parliament (EYP) plaatsgevonden. Dit is een internationale debatwedstrijd.
Er waren in totaal 10 verschillende scholen aanwezig, zowel nationaal als internationaal. Alle 80 deelnemers kwamen bij elkaar in verschillende werkgroepen, bestaande uit 6 tot 8 leerlingen van verschillende scholen, een zogenoemde 'committee work'. Op zaterdag werkt gewerkt in deze groepjes om een oplossing te bedenken voor een Europlees probleem.

Op zondag was er een groot debat waarin alle werkgroepen hun vraagstuk en voorgestelde oplossingen presenteren. Middels het debat en een stemmingsprocedure proberen zij hun voorstel aangenomen te krijgen.

Het was geweldig om te zien hoe serieus en contentieus de leerlingen zich aan deze taak hebben gewijd. Het hele weekend werd er Engels gesproken.

Het conferentieteam, die het weekend organiseerde, werd geleid door twee gedreven projectmanagers van EYP, namelijk Reinier Pluis uit 6V en Elmar Post (vorig jaar zijn diploma behaald).

Bekijk hier het fotoboek.

0d7f949f a3d0 412f 9fa4 c45c75ae80fb 

Contact

Mendelcollege                       
Pim Mulierlaan 4                       
2024 BT Haarlem
023 - 52 58 421
info@mendelcollege.nl

Ontdek je talenten