Docent muziek Mendelcollege in de prijzen

28 september 2021

Docent muziek Mendelcollege in de prijzen

Maandag 20 september jl. waren de uitreikingen van de Buma Awards. Ook het Mendelcollege had de eer om aan te mogen schuiven om een officiële oorkonde in ontvangst te nemen.

Vrijwel alle muziek die je luistert op de radio, TV of streamingsdiensten als Spotify en Youtube staat ingeschreven bij auteursrechtenorganisatie Buma/Stemra. Zij houdt bij hoe vaak een liedje gedraaid wordt en betaalt de makers hiervoor een vergoeding. Buma/Stemra organiseert ieder jaar ook een Award show. Tijdens deze avond worden tekstschrijvers en componisten die mee hebben gewerkt aan de 20 meest succesvolste liedjes van het afgelopen jaar extra in het zonnetje gezet. Zo ook onze eigen muziekdocent de heer Gyo Kretz.

Gyo Kretz viel in de prijzen met zijn bijdrage aan het liedje ‘Más Más Más’ van Rolf Sanchez; dè zomerhit van 2020 die zelfs meerdere weken op nummer 1 heeft gestaan. Samen met de medeauteurs, waaronder Rolf Sanchez zelf, heeft Gyo Kretz hier een officiële oorkonde voor in ontvangst mogen nemen. Driemaal hoera voor de muzieksectie van het Mendelcollege! Wij zeggen op naar ‘Meer Meer Meer’!

                                      Gyo

Ontdek je talenten