Decorontwerpers in de dop

19 december 2019

De leerlingen van de kunstklas van 4 mavo zijn twee keer naar de Nationale Opera en Ballet in Amsterdam geweest. De eerste keer hebben ze inspiratie opgedaan om decors te ontwerpen. De tweede keer zijn de zelfgemaakte decors besproken met de decorontwerpers.

De eerste keer dat we naar het gebouw van Nationale Opera en Ballet gingen, kregen we een rondleiding achter de schermen. Een hele interessante en mooie ervaring. We mochten kijken bij een repetitie voor de voorstelling van Romeo en Julia van het Nationaal Ballet. We hebben kennis gemaakt met de mensen van geluid en techniek en de kostuumafdeling. We hebben kunnen zien welke werkzaamheden allemaal plaatsvinden voordat een voorstelling klaar is om gespeeld te worden.

Geïnspireerd weer terug op school zijn er tijdens de lessen kunst decormaquettes gemaakt. Die hebben we laten zien tijdens ons tweede bezoek, dit keer in het indrukwekkende decoratelier. Daar kregen we van een ervaren decorontwerper zeer positieve feedback op de gemaakte decors!

Het was superleuk om kennis te maken met deze vakmensen. Wie weet is door deze ervaring wel een nieuwe lichting decorwerpers in aantocht.

Bekijk hier het fotoboek.

21

Contact

Mendelcollege                       
Pim Mulierlaan 4                       
2024 BT Haarlem
023 - 52 58 421
info@mendelcollege.nl

Ontdek je talenten