De Binnenjan

1 september 2021

De eerste week op de middelbare school. De brugklasleerlingen vulden vier dagen met actie en plezier en maakten tijdens introductiekamp 'De Binnenjan' kennis met elkaar, de docenten en het gebouw.  

Na de proclamatie van maar liefst veertien brugklassen, startte op dinsdag 24 september De Binnenjan. Voor het tweede jaar op rij leerden de eersteklassers in een alternatieve introductieweek hun klasgenoten kennen en het reilen en zeilen van het Mendel, op het Mendel. Soms haalde een oude rot weemoedig een herinnering op aan De Buitenjan, om vervolgens verrast te worden door het inventieve spoorboekje.
Zo was de aula omgetoverd tot een lasergamezone en werd er op zelfgebouwde vlotten gevaren onder de Orionbrug door én weer terug (die door de hoge waterstand meteen is ontdaan van spinnenwebben). Samenwerken kwam aan bod tijdens de sportdag waarbij de leerlingen in groepjes leerden op elkaar te bouwen, met op donderdag een zinderende finale tussen Gijs Vermeulen en Wim de Jong - mentoren en docenten aardrijkskunde - in een allesbeslissende touwtrekbattle. Tijdens de silent disco in de Binnentuin gingen we tot bijna middernacht '..van links... naar rechts..'. 

Vier dagen lang begeleidden mentoren, mentorassistenten en mentorhulpjes de nieuwe leerlingen en werd voor de nieuwe lichting het Mysterie van het Mendel beetje bij beetje ontrafeld. De Binnenjan editie 2021 is een meer dan waardig alternatief voor De Buitenjan gebleken. Met veel dank aan de tomeloze inzet van alle begeleiders en bovenal van Lennart Stut en Rens van de Wassenberg. Namens alle betrokkenen, dank voor jullie enthousiasme en vlekkeloze organisatie, heren! Dan toch een tip: de zangkunsten van de pubquiz kunnen we missen als kiespijn. 

 

Voor foto's klik hier

Charissa Wierdsma, mentor van 1MH2 

Ontdek je talenten