Bezoek Marc van de Kuilen

5 juni 2018

IMG 0008
Afgelopen Pasen hebben de brugklasleerlingen bij Godsdienst en levensbeschouwing een opdracht gemaakt over het thema 'Boven jezelf uitstijgen'.
Laura Rombout en Charlotte Enzerink uit 1EGA2 hebben toen een mooie vlinder gemaakt voor Marc van der Kuilen (zie eerder nieuwsitem klik hier).

Marc heeft tijdens een militaire missie in Uruzgan bij een ongeluk zijn beide benen verloren en is daarna 'boven zichzelf uitgestegen' door in 2016 zijn droom, om als rolstoelbasketballer mee te doen met de Paralympische spelen in Rio de Janeiro, waar te maken.
Marc vond het erg lief dat Laura en Charlotte deze paasvlinder voor hem gemaakt hebben. Hij wilde de vlinder dan ook graag bij ons op school in ontvangst komen nemen. Vanwege Marc's volle agenda en ook omdat hij nog 'wat wilde regelen voor Laura en Charlotte' (officiële hockey t-shirts van team-NL) duurde het even voordat Marc uiteindelijk op bezoek kon komen. Hieronder een stukje wat Laura en Charlotte hebben geschreven.

28 mei, was het dan zover Marc van de Kuilen kwam in onze klas. Als eerst gingen we het introductie filmpje kijken dat Marc wist waarom we de vlinder maakten. Daarna hebben we natuurlijk de vlinder gegeven. Er was nog een verrassing voor ons, hij kwam opeens ons bedanken met hele leuke shirts. Daarna was het tijd voor vragen. We hebben heel veel dingen geleerd. Het was een hele leuke les!
Groetjes Laura en Charlotte.

De leerlingen van 1EGA2 vroegen Marc 'z'n hemd van het lijf' en waren vooral onder de indruk van de optimistische en positieve instelling van Marc. Zoals op de foto's te zien is, waren er ook drie leerlingen (Doseah, Tobias en Tristan) uit 4-havo bij die Marc graag wilden ontmoeten. Tobias en Tristan gaan Marc nog interviewen voor een ethiek-opdracht.

Op 12 januari 2018, precies 10 jaar na zijn ongeluk, werd Marc's boek "Lucky Shot" gelanceerd. Meer info over Marc van der Kuilen klik hier.

Bekijk hier de foto's.

Contact

Mendelcollege                       
Pim Mulierlaan 4                       
2024 BT Haarlem
023 - 52 58 421
info@mendelcollege.nl

 

 

Ontdek je talenten