Ballet Romeo en Julia in de Stopera

7 november 2019

Wij waren erbij! Op donderdag 31 oktober zijn we met twintig leerlingen uit 4vwo voor het vak ckv naar de dansvoorstelling Romeo en Julia geweest. Het was de avond dat de eerste soliste van het Nationaal Ballet, Igone de Jongh, haar afscheidsvoorstelling danste.

Vanuit school vertrokken we met de trein naar Amsterdam naar het gebouw van de Nationale Opera en Ballet, waar we een rondleiding hebben gekregen door de zaal en een kijkje konden nemen achter de coulissen. We zagen indrukwekkende decorstukken en verschillende producties in opbouw. Aansluitend hebben we een dansworkshop gevolgd als voorbereiding op de voorstelling van die avond. We hebben danspassen geoefend, choreografieën gedanst op de muziek van Prokofjev en tableau vivants uitgebeeld.
Omdat het een extra speciale avond was vanwege het afscheid van Igone de Jongh, was ons gevraagd voor de voorstelling nette kleding aan te trekken. De leerlingen zagen er prachtig uit en hadden allemaal iets feestelijks aan. Bij de entree van het theater was een afzetting met hekken en een rode loper voor alle BN-ers. De pers was in groten getale aanwezig. De BN-ers ook.
De voorstelling was prachtig met een mooi decor, mooie muziek, maar vooral fantastische dansers. De drie uur durende voorstelling vloog voorbij. Na afloop werd er uitgebreid stilgestaan bij het afscheid van de prima ballerina. Uit handen van de burgemeester van Amsterdam, Femke Halsema, kreeg ze de gemeenteonderscheiding de Frans Banninck Cockpenning wegens haar grote verdiensten als soliste bij het Nationaal Ballet en haar bijdrage aan de Nederlandse dans. Bekijk hier het fotoboek.

IMG 0268

Contact

Mendelcollege                       
Pim Mulierlaan 4                       
2024 BT Haarlem
023 - 52 58 421
info@mendelcollege.nl

Ontdek je talenten