Atelierdag 2020

30 januari 2020

De jaarlijkse Atelierdag van het Mendelcollege heeft weer een heleboel mooie kunstwerken opgeleverd. De drie docenten onder wier bezielende leiding deze dag werd gewerkt waren allemaal oud-Mendeliers.

Iris van Wees haalde zes jaar geleden haar diploma en is nu afgestudeerd aan het Amfi. Zij maakte met de textielleerlingen theatrale kostuums van festival-baniers. Met dit weerbarstige materiaal werd eerst geëxperimenteerd, voor het verwerkt kon worden in de kostuums.

Eric Hoeboer, docent Handenarbeid en oud-Mendelier, is met zijn leerlingen de tuin ingegaan waar een hele berg wilgentakken lag van het snoeien. Na een korte schets zijn ze hard aan de slag gegaan om zich het weerbarstige materiaal eigen te maken. Daarna begon het grote groepswerk: een masker van zeker anderhalve meter hoog! Het was nog spannend of het op tijd af zou komen, maar ook dat is uiteindelijk gelukt.

Vincent Uilenbroek, beeldend kunstenaar en docent van het Grafisch Atelier, waar de leerlingen voor het vak tekenen naar toe gingen. Vincent deed in1997 examen op het Mendel. In het grafisch atelier leerden de jonge kunstenaars met de zeefdruktechniek veelal abstracte en kleurrijke beelden te maken. Er is de hele dag hard gewerkt en naar volle tevredenheid van de begeleiders en de leerlingen zelf.
Kortom, het was een fantastisch evenement voor en door Mendeliers. De komende weken zal het werk in de Mendelgangen en in de medewerkerskamer te bewonderen zijn.

Klik hier voor het fotoboek

Contact

Mendelcollege                       
Pim Mulierlaan 4                       
2024 BT Haarlem
023 - 52 58 421
info@mendelcollege.nl

Ontdek je talenten