5 Havo Londen 2017

10 november 2017

Er is bijna niets dat zo’n diepe indruk op je maakt als 17-jarige als een week lang op stap met je klasgenoten naar een wereldstad als Londen. Ook dit jaar hadden ruim zeventig 5 havo leerlingen het voorrecht om zo’n reis te maken en het was weer onvergetelijk. Na een gezellige busreis naar Calais verliep de boottrip naar Dover rustig en konden de reizigers met spanning uitzien naar de ontvangst in hun gastgezinnen in Zuid Londen. Altijd weer een enerverend moment op de maandagavond: bij welk gezin zit ik straks aan de eettafel? Gelukkig wende alles snel en kwamen gesprekken snel tot stand. De interviews die de leerlingen die avond moesten afnemen bij hun gastgezinnen getuigden ook dit jaar weer van een gezellig samenzijn en hier en daar van diepe gesprekken.

IMG 4623

Dinsdag stond in het teken van het ontdekken van de hoogtepunten van de stad in onze eigen bus. De Houses of Parliament, Westminster Abbey, de London Eye, Piccadilly Circus, alles werd door gediplomeerde Londense gids Louisa Chapman grondig uit de doeken gedaan en van kleurrijke anekdotes voorzien. Een leuke foto-opdracht en een bezoek aan de National Gallery sloten deze culturele dag waardig af.

Woensdag schakelden we van hoogtepunt naar hoogtepunt. Ondanks het wat regenachtige weer was de traditionele Changing the Guard bij Buckingham Palace een schitterend schouwspel, evenals het ritje in de London Eye, waarbij het personeel van het reuzenrad besloot de toer wat te verlengen met een technische storing, waardoor we op 135 meter hoogte nog wat langer konden genieten van het prachtige uitzicht. We vervolgden met een bezoek aan het indrukwekkende Imperial War Museum, en ´s avonds, als apotheose, de overdonderende musical The Lion King.

‘Zelf doen’ was het thema voor donderdag. De leerlingen gingen met de Tube naar musea (Science Museum, Natural History Museum, en het Victoria and Albert Museum) om daar nader onderzoek te doen. Ze konden ook een creatieve speurtocht doen, genaamd de London Magical Mystery Tour en ze werden ’s middags in de gelegenheid gesteld om kennis te maken met de Britse middenstand (‘shoppen’). ´s Avonds werd de reis waardig afgesloten met een maaltijd in The White Bear, een weergaloos sfeervolle pub met een eeuwenoude historie.

En toen was het al weer vrijdag: de terugreis. Een stevige wind en bijbehorende ‘choppy seas’ begeleidden ons richting Calais, van waaruit we een snelle rit huiswaarts konden maken. Jammer dat het weer voorbij is; het was weer een topreis!

Bekijk hier het fotoboek.

Contact

Mendelcollege                       
Pim Mulierlaan 4                       
2024 BT Haarlem
023 - 52 58 421
info@mendelcollege.nl

 

 

Ontdek je talenten